Ορθοδοξία και Ορθοπραξία

Η Αγιά Σοφιά μετατρέπεται σε τζαμί: Θλίψη στην Ορθοδοξία για τον ιστορικό Ναό – Αντιδράσεις της παγκόσμιας Κοινότητας

11 Ιουλίου 2020

Η Αγιά Σοφιά μετατρέπεται σε τζαμί: Θλίψη στην Ορθοδοξία για τον ιστορικό Ναό – Αντιδράσεις της παγκόσμιας Κοινότητας

Μαύρη μέρα για την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό μπορεί να χαρακτηριστεί η 10η Ιουλίου 2020, αφού με ένα απλό προεδρικό διάταγμα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποφάσισε την μετατροπή του καθεστώτος του Ιερού Ναού της Του Θεού Σοφίας από μουσείο και σύμβολο παγκόσμιας κληρονομιάς σε τζαμί. Ο Ερντογάν, κόντρα σε όλη την παγκόσμια κοινότητα που είχε δηλώσει την αντίθεσή της σε αυτή την πρόθεση και πλέον εκφράζει τη θλίψη και την απογοήτευσή της, μετατρέπει τον ιστορικό Ναό σε τζαμί με μια απλή υπογραφή.

Του Ρωμανού Αλβέρτη

Η παγκόσμια κοινότητα είχε εκφράσει την αντίθεση της σε αυτή την πρόθεση του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος με αυτή την απόφαση, η οποία είναι ουσιαστική αλλά και συμβολική, ρίχνει την ταφόπλακα στο Κεμαλικό κράτος της Τουρκίας και στις Κεμαλικές αρχές, και στρέφει την πλάτη στην Δύση και τον δυτικό πολιτισμό σπρώχνοντας τη χώρα προς την ανατολή, προς τον Μεσαίωνα και προς την ισλαμοποίηση της.

Η Δεκάτη Ιουλίου θα χαραχτεί στο μυαλό των απανταχού χριστιανών ως άλλη μια αποφράδα μέρα, όπως η 29η Μαΐου 1453, για την Ορθοδοξία. Η μετατροπή ενός τόσο σημαντικού συμβόλου της Ορθοδόξου πίστεως σε τζαμί αποτελεί πλήγμα και ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ.

Διαβάστε την συνέχεια στο orthodoxianewsagency.gr