Προσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Θεσσαλονίκη: Προχωρούν οι διαδικασίες αξιοποίησης της στοάς Αγίου Μηνά

22 Ιουλίου 2020

Θεσσαλονίκη: Προχωρούν οι διαδικασίες αξιοποίησης της στοάς Αγίου Μηνά

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την αξιοποίηση της στοάς Αγίου Μηνά στη Θεσσαλονίκη. Απάντηση Κώστα Καραμανλή σε σχετική ερώτηση Σιμόπουλου.

Επανεκκινούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του οικοδομήματος στη στοά Αγίου Μηνά στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Α. Καραμανλή, ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης ΝΔ, Στράτου Σιμόπουλου στη Βουλή, για την πλήρη αποτύπωση των κτηρίων ΙΙ, ΙΙΙ, η Κτηριακές Υποδομές  (ΚτΥπ) ΑΕ υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία CONSORTIS στις 29 Μαΐου 2020, καθώς το κτήριο Ι είχε αποτυπωθεί παλαιότερα.

Όπως τόνισε ο υπουργός, αφού ολοκληρωθεί το έργο της αποτύπωσης, η ΚτΥπ ΑΕ θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ολοκλήρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών υλοποίησης της αναστήλωσης των κτηρίων, για την αξιοποίηση του ακινήτου, προσβλέποντας σε σημαντικά έσοδα για την υλοποίηση των καταστατικών σκοπών της.

Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο, πρόκειται «για μία εξέλιξη η οποία μετά από παύση έξι χρόνων δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να αξιοποιήσει προς όφελος των Θεσσαλονικέων το ιστορικό αυτό συγκρότημα», ενώ ταυτόχρονα, «αποδεικνύει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού για τις υποδομές της Θεσσαλονίκης».

 

Πηγή: voria.gr