Κοινωνιολογικά (κρατική & εκκλησ, πρόνοια και οικογενειακά θέματα)Υγεία και ιατρικά θέματα

Έφυγε από τη ζωή η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου

3 Αυγούστου 2020

Έφυγε από τη ζωή η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου

Η Κόνι Καλπ είχε πυροβοληθεί από τον σύζυγό της το 2008

Connie Culp, who underwent the first face transplant surgery in the U.S. talks with the Associated Press at the Cleveland Clinic on Tuesday, Sept. 14, 2010 in Cleveland. The woman who had the nation’s first face transplant is asking Ohioans to register as organ donors. (AP Photo/Jason Miller)

Aπεβίωσε σε ηλικία 57 ετών η Κόνι Καλπ, η πρώτη Αμερικανίδα που έκανε μεταμόσχευση προσώπου πριν από 12 χρόνια, όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο του Κλίβελαντ.

Η γυναίκα, που είχε πυροβοληθεί στο πρόσωπο από τον σύζυγό της που προσπάθησε να την σκοτώσει πριν στρέψει το όπλο του εναντίον του, έκανε τον Δεκέμβριο 2008 μεταμόσχευση στο 80% του προσώπου της με εγχείρηση που διήρκεσε 22 ώρες.

Ήταν ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιβίωση μετά από μεταμόσχευση προσώπου, έγραψε στο Twiter ο δρ Φρανκ Παπέι, ο επικεφαλής του τμήματος Δερματολογίας και Αισθητικής Χειρουργικής της Cleveland Clinic

Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου στον κόσμο έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2005 στην Γαλλία. Η Ιζαμπέλ Ντινουάρ, παραμορφωμένη από τον σκύλο της, έκανε μεταμόσχευση της περιοχής μύτη-χείλια-μέτωπο.Υπέκυψε το Απρίλιο 2016 σε σπάνιας μορφής καρκίνο που δεν είχε προφανή σχέση με την αγωγή που λάμβανε κατά της απόρριψης του μοσχεύματος.

Στις 13 Απριλίου 2006, μεταμόσχευση στα δύο τρία του προσώπου πραγματοποιήθηκε στην Κίνα σε αγρότη που είχε δεχθεί επίθεση από αρκούδα. Πέθανε τον Ιούλιο 2008 αφού εγκατέλειψε την αγωγή κατά της απόρριψης του μοσχεύματος για να καταφύγει σε ιατρικά βότανα της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής.

 Πηγή: newsbeast.gr