Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠολυμέσα - Multimedia

Δείτε πως πλένονται τα μεγαλύτερα οχήματα στον κόσμο!

9 Αυγούστου 2020

Δείτε πως πλένονται τα μεγαλύτερα οχήματα στον κόσμο!

Πλυντήρια υπάρχουν για τα πάντα: Τα ρούχα, τα πιάτα, τα αεροπλάνα, τα πλοία αλλά και για τα μεγαλύτερα φορτηγά στον κόσμο!

Λένε πως η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και σε ότι αφορά συσκευές και οχήματα είναι εξίσου σημαντική όχι μόνο για λόγους υγιεινής αλλά και για να εξασφαλιστεί η σωστή τους λειτουργία και η μακροζωία των εξαρτημάτων τους. Και αν έχουμε μια εικόνα για το πως καθαρίζονται τα επιβατικά αυτοκίνητα και τα κανονικά φορτηγά τί γίνεται με τα ακόμα πιο μεγάλα; Αυτά που μεταφέρουν εκατοντάδες τόνους καθημερινά στα ορυχεία;

Στη συνέχεια θα δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο της Freeze Lists που μας δείχνει να πλένονται μερικά από τα μεγαλύτερα οχήματα και μέσα μεταφοράς στον κόσμο. Θα δείτε από κανονικά φορτηγά σε μεγάλα πλυντήρια ή ειδικούς πλυστικούς θαλάμους μέχρι και φορτηγά εξόρυξης που σε ύψος ξεπερνούν τα τέσσερα μέτρα. Για αυτά βέβαια, η πιο απλή λύση είναι το πλύσιμο στο χέρι με υψηλή πίεση μιας και δεν υπάρχει ο φόβος αν θα «μπει μέσα το σίδερο» ή αν «θα φύγει το χρώμα».

Επίσης φαίνεται κάποιος να ψεκάζει με αφρό καθαρισμού ένα τεράστιο τρακτέρ και στη συνέχεια να το ξεπλένει με μηχάνημα υψηλής πίεσης προκειμένου να το κάνει να φαίνεται σαν καινούργιο.

Πολύ επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία πρέπει να είναι το πλύσιμο των πλοίων με το χέρι και πραγματικά είναι απίστευτο να δείτε πόσα ξένα σώματα έχουν κολλήσει στη λαμαρίνα τους. Ενδιαφέρον έχει και το πως καθαρίζεται η καρίνα και η προπέλα στα σκάφη. Όπως θα δείτε εδώ ο καθαρισμός γίνεται με πεπιεσμένο αέρα που απομακρύνει ότι έχει προσκολληθεί.

Τα αεροπλάνα συνήθως πλένονται στις εγκαταστάσεις συντήρησής τους ή σε ανοιχτούς χώρους, ενώ πλυντήρια υπάρχουν και για τα άρματα μάχης!