Γλυπτική, Ζωγραφική & Αγιογραφία και ΦωτογραφίαΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ο Γαβριήλ φωτογραφίζει συγκλονιστικά τη Λευκωσία [και τον υπόλοιπο κόσμο]

18 Αυγούστου 2020

Ο Γαβριήλ φωτογραφίζει συγκλονιστικά τη Λευκωσία [και τον υπόλοιπο κόσμο]

Οι πρόσφατες φωτογραφίες του, από την Πλατεία Ελευθερίας, ήταν η αφορμή για να ‘ανακαλύψουμε’ το λογαριασμό του στο Instagram και να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της αισθητικής του αστικού τοπίου.

Γωνίες, σκιές, προσόψεις, υφές και αποσπασματικές ιστορίες που ξετυλίγονται ανάλογα με την οπτική γωνία που κοιτάζεις, σ’ ένα αστικό τοπίο που παραπαίει και εκ πρώτης όψεως μοιάζει μουντό και αδιάφορο. «Όταν κάποιος περπατά ανάμεσα σε κτίρια ή ένα τοπίο, σπάνια αντιλαμβάνεται τη σημασία της οπτικής γωνίας, καθώς η αντίληψη της εικόνας διαμορφώνεται και τροποποιείται από τον εγκέφαλο. Μέσα από τη φωτογραφική, μπορείς να αντιληφθείς το πώς μια παραμικρή αλλαγή γωνίας αλλάζει την προοπτική της εικόνας. Ακόμη, όταν απεικονίζεις το ίδιο ‘αντικείμενο’ από παράλληλη γωνία και μετά από χαμηλά, έχει τελείως διαφορετικό αίσθημα. Γι’ αυτό το λόγο η σωστή επιλογή γωνίας είναι υψίστης σημασίας, για να επικοινωνήσεις με το κοινό το μήνυμα που επιθυμείς».

Ο Γαβριήλ Παυλίδης τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται –ως αρχιτέκτονας- στο Λονδίνο βαδίζοντας ανάμεσα στην τέχνη που έχει σπουδάσει και την τέχνη που έχει ερωτευτεί. Στο λογαριασμό του στο Instagram θα βρεις –κυρίως- αστικά τοπία, κτίρια και αρχιτεκτονήματα τής σύγχρονης και της παλαιότερης ιστορίας, τα οποία απεικονίζει σχεδόν συγκλονιστικά. Ανάμεσά στις δεκάδες φωτογραφίες από τη Βιέννη, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, δεσπόζει περήφανα και η Λευκωσία, η γενέτειρά του, με πρόσφατη προσθήκη στο διαδικτυακό του άλμπουμ, τις ‘διαφορετικές’ εικόνες από την Πλατεία Ελευθερίας.

Διαβάστε την συνέχεια και δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ