Θεολογία και ΖωήΚοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)

«Αγαπητή Marzieh, απίστευτες γυναίκες σαν και εσένα είναι ο λόγος που κάνω αυτό το project»

30 Αυγούστου 2020

«Αγαπητή Marzieh, απίστευτες γυναίκες σαν και εσένα είναι ο λόγος που κάνω αυτό το project»

Η Marzieh, μια Ιρανή, νέα γυναίκα, πριν 6 χρόνια δέχτηκε επίθεση με οξύ επειδή δεν ήταν ευπρεπώς ντυμένη.

 

 

Η φωτογράφος Μihaela Noroc, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με τη φωτογραφική της μηχανή, προσπαθώντας να φωτογραφίσει πορτρέτα γυναικών στο φυσικό τους περιβάλλον οι οποίες έχουν μια ιστορία να πουν και ένα μήνυμα να δώσουν.

Σκοπός της, μέσω του βιβλίου της ‘THE ATLAS OF BEAUTY’, είναι να προωθήσει τη διαφορετικότητα και την ομορφιά που βρίσκεται σε κάθε γυναίκα.

Η φωτογράφος Mihaela Noroc

Σε μια τελευταία της ανάρτηση, η σελίδα ‘THE ATLAS OF BEAUTY’, παρουσιάζει την ιστορία της Marzieh Ebrahimi. Μιας γυναίκας, που μετά από την επίθεση που δέχτηκε με οξύ, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η μισή πλευρά του προσώπου της, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει όλο τον κόσμο με σκοπό να σταματήσουν τέτοιου είδους περιστατικά.


Η Μαρζιέχ, πριν από έξι χρόνια, οδηγούσε το αυτοκίνητο της στο Ισφαχάν του Ιράν, όταν δύο άντρες με μοτοσυκλέτα πλησίασαν δίπλα της. Ο ένας εκ των δύο της έριξε οξύ στο πρόσωπο, και έφυγαν αμέσως. Οι συγκεκριμένοι δεν συνελήφθησαν ποτέ, αν και ο δρόμος είχε κάμερες. Ταυτόχρονα, τον ίδιο καιρό, υπήρξαν κι άλλες τέτοιου είδους επιθέσεις, στις οποίες οι δράστες δεν συνελήφθησαν ποτέ. Συγκεκριμένα, αυτές οι πράξεις απευθύνονταν σε γυναίκες οι οποίες θεωρούνταν πως δεν φορούσαν ευπρεπή και συντηρητική ενδυμασία.

Για τα εν λόγω περιστατικά, πολλοί Ιρανοί πιστεύουν πως αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνενοχή με τις αρχές, ώστε να αποθαρρύνουν τις γυναίκες να υιοθετήσουν έναν πιο φιλελεύθερο τρόπο ντυσίματος. Ωστόσο, οι εθνικές και τοπικές αρχές αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή.

Η ίδια η Μαρζιέχ υποστηρίζει την απαγόρευση της πώλησης οξέως, ώστε επιτέλους να σταματήσουν αυτές οι ακραίες τρομερές επιθέσεις, ενώ συνεχίζει μέχρι σήμερα, έξι χρόνια μετά, να παλεύει για τα δικαιώματα των γυναικών αποτελώντας παράδειγμα μιας πραγματικά δυνατής γυναίκας.


Στην ανάρτησή της, η Mihaela Noroc, γράφει για την Marzieh: «Αγαπητή Marzieh, απίστευτες γυναίκες σαν και εσένα είναι ο λόγος που κάνω αυτό το project. Σ’ ευχαριστώ που μου έδειξες την πιο αγνή μορφή ομορφιάς».

She is Marzieh, one of the strongest women I have ever met. I took this photo a while ago, in Iran and today, after…

Geplaatst door The Atlas of Beauty op Woensdag 26 augustus 2020

 

 

Πηγή: city.sigmalive.com