Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΚοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)

Μάστιγα οι συμμορίες ανηλίκων στην Αττική

13 Σεπτεμβρίου 2020

Μάστιγα οι συμμορίες ανηλίκων στην Αττική

Σε μάστιγα για πολλές περιοχές της Αττικής έχουν μετατραπεί οι συμμορίες ανηλίκων. Χαρακτηριστικό της έντασης του φαινομένου είναι ότι κάθε χρόνο τα δικαστήρια απασχολούν περισσότερες από 1.700 υποθέσεις με κατηγορούμενους ανήλικα παιδιά

Σε μάστιγα για πολλές περιοχές της Αττικής έχουν μετατραπεί οι συμμορίες ανηλίκων. Χαρακτηριστικό της έντασης του φαινομένου είναι ότι κάθε χρόνο τα δικαστήρια απασχολούν περισσότερες από 1.700 υποθέσεις με κατηγορούμενους ανήλικα παιδιά.

Και βέβαια οι περιγραφές για όσα διαπράττουν σοκάρουν.

Η Βάσω Γαλιατσάτου, μητέρα 4 παιδιών που ζει στο Γαλάτσι, ξεσπάει στην κάμερα του MEGA και εξηγεί το δράμα που πέρασε η οικογένειά της όταν μία συμμορία ανηλίκων επιτέθηκε στο γιο της και τον χτυπούσε για 10 λεπτά.

Όπως η ίδια ισχυρίζεται, εκείνες τις ημέρες σημειώθηκαν κι άλλες τέτοιες επιθέσεις από ανηλίκους.

Κάθε χρόνο τα δικαστήρια απασχολούν περίπου 1.700 υποθέσεις με κατηγορούμενους ανήλικα παιδιά εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν κλοπές, σωματικές βλάβες και ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», τουλάχιστον 15 συμμορίες ανηλίκων έχουν εμφανιστεί την τελευταία διετία στην Αττική. Πρόκειται για ομάδες 10-20 ατόμων, ηλικίας 13 έως 18 ετών, που διαπράττουν εκατοντάδες κλοπές, συνήθως σε συνομηλίκους τους.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

https://www.megatv.com/embed/?p=38623565

 

Πηγή : tanea.gr