Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πως να Ελέγξετε για Κρυφή Κάμερα στο Δοκιμαστήριο Ρούχων

28 Σεπτεμβρίου 2020

Πως να Ελέγξετε για Κρυφή Κάμερα στο Δοκιμαστήριο Ρούχων

Η ιδιωτικότητα γίνεται αντιληπτή με διαφορετικό τρόπο σε ολόκληρο τον κόσμο. Για παράδειγμα, στη Γερμανία, πολύ λίγα γραφεία έχουν ανοιχτές πόρτες, ενώ στην Αμερική, αυτό είναι πολύ συνηθισμένο. Ωστόσο, κανείς δεν θα ήταν εντάξει με κρυφή παρακολούθηση, ειδικά κατά τη διάρκεια ιδιωτικών δραστηριοτήτων. Θέλουμε να σας προειδοποιήσουμε: ορισμένα καταστήματα τοποθετούν κρυφές κάμερες στα δοκιμαστήριά τους, αλλά με αυτές τις συμβουλές, ενδέχεται να μπορείτε να τις εντοπίσετε.

Σάρωση του χώρου για ύποπτα αντικείμενα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε κρυφές κάμερες είναι να κοιτάξετε γύρω και να ελέγξετε προσεκτικά το περιβάλλον. Μια αναζήτηση πόντο πόντο μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε μάλλον «προφανή» σημάδια αμέσως. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αντικείμενα όπως διακοσμητικά τοίχου, φωτιστικά, ράφια κ.λπ. Οποιαδήποτε ύποπτα καλώδια, ή φώτα μπορεί να ανήκουν σε μια κρυφή κάμερα.

Συνδεθείτε με Wi-Fi.

Οι κάμερες παρακολούθησης λειτουργούν συνήθως με Wi-Fi, οπότε μπορείτε να τις βρείτε κάνοντας σύνδεση στο δίκτυο που είναι διαθέσιμο στο χώρο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ειδική εφαρμογή για να δείτε ποιες άλλες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο. Προσέξτε τις συσκευές που εμφανίζουν το όνομα κατασκευαστή κάμερας ή “Κάμερα IP”.

Χρησιμοποιήστε το φακό του τηλεφώνου σας.

Οι καθρέφτες είναι ένα από τα ευκολότερα μέρη για να κρυφτεί μια κάμερα σε ένα δοκιμαστήριο, επομένως θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά. Εάν υπάρχει η ευκαιρία να σβήσετε τα φώτα, προσπαθήστε να το κάνετε και χρησιμοποιήστε το φακό στο τηλέφωνό σας για να κοιτάξετε τον καθρέφτη. Το φως που λάμπει σε έναν καθρέφτη, επιτρέπει να δείτε από πίσω μπορεί να αποκαλύψει μια κρυφή κάμερα στην άλλη πλευρά του.

Κοιτάξτε στον καθρέφτη.

Τα δοκιμαστήριά ρούχων είναι το ιδανικό μέρος για να χρησιμοποιηθούν καθρέφτες 2 όψεων, επειδή η μία πλευρά του θα είναι έντονα φωτισμένη και η άλλη να παραμένει στο σκοτάδι. Επομένως, πρέπει να βάλετε τα μάτια σας πάνω στο γυαλί, να αποκλείσετε το φως με τα χέρια σας και θα μπορείτε να δείτε μέσα από τον καθρέφτη και να ανιχνεύσετε αν είναι στην πραγματικότητα 2 όψεων.

Αγγίξτε τον καθρέφτη.

Όταν αγγίζετε έναν κανονικό καθρέφτη, υπάρχει πάντα ένα μικρό κενό ανάμεσα στο δάχτυλό σας και τον αντικατοπτρισμό του. Εάν το δείτε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο καθρέφτης είναι πραγματικός. Ωστόσο, εάν το δάχτυλο σας φαίνεται να αγγίζει την αντανάκλαση, είναι πιθανώς ένας καθρέφτης 2 όψεων.

 

Πηγή: toftiaxa.gr