Θαυμαστές διηγήσεις

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Διπλό θαύμα ταυτόχρονα σε αντρόγυνο!

3 Οκτωβρίου 2020

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Διπλό θαύμα ταυτόχρονα σε αντρόγυνο!

Η αγία κάρα του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου. Διακρίνεται  το άφθαρτο δέρμα της κεφαλής και το αριστερό αυτί του Αγίου. Η τιμία κάρα αποτελεί ιερό θησαύρισμα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Εξαφάνιση μεγάλου όγκου στον αυχένα και θεραπεία ανθρώπου με νευρολογικά προβλήματα, προβλήματα σπονδύλου και δυσκινησία.
Πρόκειται για ανδρόγυνο εκ του οποίου η μεν γυναίκα είχε μεγάλο όγκο στον αυχένα, ο δε σύζυγος έπασχε από τις προαναφερθείσες ασθένειες.

Με πολύ κόπο μπήκαν στην ουρά για να προσκυνήσουν [την αγία κάρα του αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου όταν μεταφέρθηκε από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Αγίου Όρους, για προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου της Λακατάμιας, στην Κύπρο].

Κάποια στιγμή ο άνδρας ένιωσε δύο δάκτυλα να τον πιέζουν πίσω χαμηλά στη μέση.
Οι πόνοι του έγιναν ακόμη δυνατότεροι και η αγωνία τους πιο έντονη για το κατά πόσον θα τα κατάφερναν να προσκυνήσουν.

Όταν η ουρά γι’ αυτούς έφθασε στο τέλος, και τελικά προσκύνησαν, με θαυμασμό διαπίστωσαν ότι της μιας εξαφανίστηκε το κουβάρι (ο όγκος) και του άλλου η υγεία αποκαταστάθηκε πλήρως.

Θαύματα κατά την προσκύνηση της τιμίας κάρας του αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου κατά την μεταφορά της από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Αγίου Όρους στην Κύπρο από 10-19 Νοεμβρίου, 2007. Από το ιστολόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Χρυσοστόμου Λακατάμιας Κύπρου.