Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τί είναι τα Google Play System Updates στο Android και η σημασία τους

7 Οκτωβρίου 2020

Τί είναι τα Google Play System Updates στο Android και η σημασία τους

Το Android, όπως όλοι γνωρίζουμε όχι μόνο λαμβάνει μεγάλες ετήσιες ενημερώσεις, αλλά υπάρχουν και μικρότερα μηνιαία updates. Τα Google Play Security updates είναι ένα από αυτά, αν και διαφέρουν από τα μηνιαία security patches. Τα Google Play System Updates έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους με το Android 10. Είναι απαιτητά για όλες τις Android 10 και άνω συσκευές, να συμπεριλάβουν δηλαδή τα Google Play System updates. Αν και οι κατασκευαστές συσκευών και tablets είναι υπεύθυνοι για τη διάθεση security patches, η Google στέλνει τα Google Play System Updates,

Με το Android 10 δηλαδή, η Google πήρε 12 core components, τα ξεχώρισε ως modules. Και πλέον μπορεί να τα ενημερώνει ανεξάρτητα, χωρίς να χρειαστεί ένα πλήρες firmware update ή να απαιτείται η εμπλοκή του κατασκευαστή. Τα Google Play System updates κυρίως επιδιορθώνουν προβλήματα ασφαλείας αν και δεν είναι το ίδιο με τα μηνιαία security patches. Και τα δυο είναι υπεύθυνα για διαφορετικά πράγματα. Όλες οι συσκευές με Android 10 και άνω μπορούν να πάρουν ένα Google Play Security update, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι τα τελευταία και πιο πρόσφατα patches.

Ένα καλό παράδειγμα για να κατανοήσουμε τι ακριβώς είναι τα Google Play System updates, αποτελεί το Stagefright security bug πίσω στο 2015. Αποτελούσε μια επίθεση στο multimedia player compnent του Android. Το media framework είναι ένα από τα 12 components τα οποία μπορούν να ενημερωθούν ανεξάρτητα από τα Google Play System Updates. Πολλές συσκευές δεν έγιναν ποτέ patched απέναντι στο Stagefright, επειδή απαιτούσαν firmware update. Και αυτό ακριβώς είναι το πιο σημαντικό πράγμα με τα Google Play System updates. Δεν απαιτούν firmware updates ή την εμπλοκή των κατασκευαστών.

 

Πηγή: howtogeek