ΕκπαίδευσηΛογοτεχνία (ποίηση & πεζογραφία)Πολυμέσα - Multimedia

Η Καλιακούδα και τα Πουλιά

18 Οκτωβρίου 2020

Η Καλιακούδα και τα Πουλιά

Ο Δίας ήθελε να χειροτονήσει έναν βασιλιά μεταξύ των πουλιών, γι’αυτό όρισε μια ημερομηνία να διαγωνισθούν, κι όποιο πουλί ήταν το πιο όμορφο, να γίνει ο βασιλιάς των πουλιών.

Τότε τα πουλιά πήγανε σε έναν ποταμό και πλένονταν για να γίνουν πιο ευπαρουσίαστα για τον διαγωνισμό. Όπως είναι φυσικό, καθώς πλένονταν, τους έπεσαν μερικά φτερά από το κάθε πουλί.

Η καλιακούδα τότε, ξέροντας ότι στον διαγωνισμό ομορφιάς θα έβγαινε η πιο άσχημη, πήγε και μάζεψε τα φτερά που πέσανε απο τα άλλα πουλιά και τα κόλλησε επάνω της.

Έτσι έγινε το πιο όμορφο απ’ όλα τα πουλιά. Όταν μαζεύτηκαν τα πουλιά για τον διαγωνισμό ομορφιάς, ο Δίας είπε: την καλιακούδα θα ανακηρύξω βασιλιά των πουλιών, το βλέπετε όλοι ότι είναι το πιο όμορφο απ’όλα τα πουλιά.

Τότε όμως τα πουλιά, το καθένα γνώρισε το δικό του φτερό πάνω στην καλιακούδα, και φώναζαν: “Αυτό είναι δικό μου φτερό! Από μένα το πήρε!”, και πήγαινε κάθε πουλί κι έπαιρνε απ’την καλιακούδα το δικό του φτερό.

Έτσι σε ελάχιστη ώρα η καλιακούδα απογυμνώθηκε απ’τα ξένα πουλιά και φάνηκε όπως ήτανε, καλιακούδα.

Όσοι αποκτούν πλούτη με δανεικά φαίνονται σπουδαίοι. Όταν όμως τα επιστρέψουν φαίνονται ποιοι είναι στη πραγματικότητα.

Είναι όμως και πολλοί άνθρωποι που με ξένα μέσα, δανεικά, κλεμμένα ή μαζεμένα απο καταγής, αναδεικνύονται μέσα στην κοινωνία. Ο λαός λέει: “με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο κάνουν”.

 

Πηγή: paramithakia.gr