Γλυπτική, Ζωγραφική & Αγιογραφία και ΦωτογραφίαΕπιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠολυμέσα - Multimedia

Μαθήτρια εμπνέεται από τα όνειρά της και ζωγραφίζει «ζωντανές» εικόνες

9 Νοεμβρίου 2020

Μαθήτρια εμπνέεται από τα όνειρά της και ζωγραφίζει «ζωντανές» εικόνες

Μία 13χρονη μαθήτρια γυμνασίου από την Αγία Πετρούπολη, εμπνέεται από τα όνειρά της και δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης, τα οποία έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η 13χρονη Ελίζαμπεθ Ανίσιμοβ από την Αγία Πετρούπολη είναι μόλις 13 χρονών και έχει καταφέρει ήδη να παρουσιάσει τα έργα της σε διάφορα μουσεία και διεθνείς εκθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Η τεχνική που εφαρμόζει λέγεται «tableau vivant», που σημαίνει ζωντανή εικόνα. Στην ουσία, η νεαρή καλλιτέχνιδα ζωγραφίζει εικόνες, κοστούμια, σκηνικά, βάφει ακόμη και τα μοντέλα και στο τέλος, φωτογραφίζει το τελικό αποτέλεσμα.

Η Ελίζαμπεθ ξεκίνησε να ασχολείται με τη ζωγραφική από ηλικία δύο χρόνων, ενώ πολλές φορές πηγή έμπνευσης για τα έργα που φτιάχνει είναι τα ίδια της τα όνειρα.

Τα έργα της 13χρονης μαθήτριας έχουν προβληθεί σε πολλές διεθνείς εκθέσεις, ενώ κάποια από αυτά παρουσιάσθηκαν μέχρι και στο Διεθνές Μουσείο Παιδικής Τέχνης στο Όσλο.

Τα έργα της έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, χαρίζοντάς της διεθνή εμβέλεια. Παράλληλα, της αρέσει πολύ να συμμετέχει σε φιλανθρωπικές εκστρατείες, ενώ το όνειρό της είναι να βρεθεί και να σπουδάσει στη Σορβόννη.

 

Πηγή: sputniknews.gr