Θαυμαστές διηγήσεις

Γέροντα Ελπίδιος: Η προσευχή του την θεράπευσε εν πτήσει!

18 Νοεμβρίου 2020

Γέροντα Ελπίδιος: Η προσευχή του την θεράπευσε εν πτήσει!

Ο Γέροντας, Ιερομόναχος, π. Ελπίδιος (1913-1983), δίδυμος αδελφός του αγίου ιερομάρτυρα Φιλουμένου.

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Ο Γέροντας συνδεόταν και με πολλούς γιατρούς που υπηρετούσαν εκτός του νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο κ. Ιωάννης Ζαμάνης.

Ο γιατρός είχε μία αδελφή που ζούσε στην Αυστραλία, η οποία μετά από σοβαρή ασθένεια έχασε σχεδόν ολοκληρωτικά την όρασή της.

Ένας πολύ καλός χειρουργός του πρότεινε να την χειρουργήσει, με την ελπίδα να επανέλθει ένα μέρος της όρασής της και έτσι η κοπέλα αποφάσισε να μεταβεί το συντομότερο στην Ελλάδα.

Ο κ. Ζαμάνης εκτιμούσε και σεβόταν πολύ τον Γέροντα, γι’ αυτό και τον ενημέρωσε για το γεγονός ζητώντας με πίστη τις προσευχές του. Ο Γέροντας είπε στον γιατρό να έχει ελπίδα και τον κάλεσε να κάνουν για την αδελφή του την ακολουθία του Αγίου Ευχελαίου.

Η ακολουθία έγινε την ημέρα που η κοπέλα ταξίδευε για την Ελλάδα και ο γιατρός πήρε λαδάκι μαζί του για να τη σταυρώσει μόλις έλθει.

Όταν, όμως, πήγε να την πάρει από το αεροδρόμιο, βρέθηκε μπροστά σε μία ευχάριστη έκπληξη: Η αδελφή του έβλεπε.

– Δεν ξέρω τι έγινε, του είπε. Γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, ενώ ήμασταν ακόμη εν πτήσει, ξαφνικά διαπίστωσα ότι άρχισα να βλέπω. Στην αρχή έβλεπα θολά, σιγά σιγά όμως η όρασή μου αποκαταστάθηκε πλήρως.

Έτσι, η κοπέλα δεν χρειάστηκε να κάνει το χειρουργείο, ούτε και οποιαδήποτε άλλη θεραπεία. Επέστρεψε στην Αυστραλία υγιής, δοξάζοντας τον Θεό και ευγνωμονώντας τον π. Ελπίδιο, αφού με συγκίνηση διαπίστωσε ότι το Άγιο Ευχέλαιο είχε γίνει την ήμερα και την ώρα, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η θεραπεία της.

 

Από το βιβλίο ο «Γέροντας Ελπίδιος (1913-1983)» έκδοση της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου, Ορούντα, Κύπρος.