Προσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Τρεις περιπτώσεις όπου η κυπριακή φύση μας εκπλήσσει ευχάριστα

18 Νοεμβρίου 2020

Τρεις περιπτώσεις όπου η κυπριακή φύση μας εκπλήσσει ευχάριστα

Ζωή σαν παραμύθι!

Ψάχνοντας, ανακαλύπτεις! Και ανακαλύπτοντας πράγματα, μπορείς να μάθεις ιστορίες ή και να τις δημιουργήσεις στο δικό σου μυαλό, όπως ακριβώς θέλεις εσύ.

Κατά διαστήματα, κόσμος ανεβάζει στα social media φωτογραφίες από την Κύπρο που αποδεικνύουν ότι ζούμε σε έναν τόπο που συνεχώς μάς επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Πιο κάτω, τρία παραδείγματα που το αποδεικνύουν περίτρανα!

1.
Στη Διερώνα, ένα χωριό της επαρχίας Λεμεσού, που ανήκει στη γεωγραφική περιφέρεια Πιτσιλιάς, ανακάλυψαν τις τελευταίες μέρες ένα πανέμορφο ξύλινο σπίτι, το οποίο μοιάζει να έχει ξεπεταχτεί από κάποιο παραμύθι.

Βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο δάσος, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και ενδέχεται να αποτελεί ιδιωτική περιουσία κάποιου από τους κάτοικους της περιοχής, οπότε δεν χρειάζεται να δώσουμε άλλες πληροφορίες για την τοποθεσία του. Αρκούμαστε στο να απολαμβάνουμε τις εικόνες που προβάλλουν την ομορφιά του.

Φωτογραφία: Georgia Savva / Τοπία της Κύπρου

 

Φωτογραφία: thecypriottraveler

2.
Λίγο έξω από τη Λευκωσία, στο Καμπί του Φαρμακά, υπάρχει ένα πανέμορφο δεντρόσπιτο, στο σημείο που βρίσκεται «ο πλάτανος του Καρπή τζιαι της Φανούς».

Όπως αναφέρουμε και σε πρόσφατο άρθρο μας, σύμφωνα με μαρτυρία το δεντρόσπιτο φτιάχτηκε γύρω από ένα μεγάλο δέντρο που είναι κοντά στον ποταμό. Κάποιοι μικροί της περιοχής είχαν φτιάξει παλιά, με ξύλα, ένα μικρό σπιτάκι στο δέντρο. Με το πέρασμα του καιρού καταστράφηκε το δεντρόσπιτο και με τη βοήθεια κάποιων κονδυλίων της ΕΕ, του Κέντρου Νεότητας του χωριού και του Συνδέσμου Αποδήμων δημιουργήθηκε το μονοπάτι, ενώ ανακαινίστηκε και το σημερινό δεντρόσπιτο.

Φωτογραφίες: Charles Weare

3.
Οι τρυπημένες πέτρες σε χωριά της Λεμεσού και της Πάφου είναι σίγουρα εντυπωσιακές! Εντάξει, δεν μιλάμε και για το Stonehenge, αλλά σίγουρα οι δικοί μας «κρεμαστοί λίθοι» έχουν τεράστιο ενδιαφέρον τόσο σε σχέση με την επιστημονική εξήγηση που δίνουν οι αρχαιολόγοι, όσο και σε σχέση με τις εκδοχές που υπάρχουν για την ύπαρξή τους σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση.

Η συγκεκριμένη τρυπημένη πέτρα βρίσκεται στην Πάχνα, στην επαρχία Λεμεσού.

Φωτογραφία: Κώστας Μαγειρούδης / Τοπία της Κύπρου

Κλείνουμε το άρθρο με ακόμα μια εντυπωσιακή φωτογραφία από το νησί, σε μια φωτογραφία της Cyprus from Air, από τον Απρίλιο του 2018. Δεν ξέρουμε πού ακριβώς βρίσκεται αυτό, ξέρουμε όμως πως αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η κυπριακή φύση μάς εκπλήσσει συνεχώς, σε κάθε τετραγωνικό μέτρο της!

 

Πηγή: city.sigmalive.com