Γενικά Θέματα

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας: Πρώτο ταξίδι τέλη Μαϊου αρχές Ιουνίου

24 Νοεμβρίου 2020

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας: Πρώτο ταξίδι τέλη Μαϊου αρχές Ιουνίου

Με στόχο το πρώτο ταξίδι να γίνει περί τα τέλη Μάϊου αρχές Ιουνίου το Υφυπουργείο Ναυτιλίας προχωρεί εντός του επόμενου δεκαημέρου στην προκήρυξη του διαγωνισμού που αφορά τη ναυτιλιακή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

«Ο στόχος με αυτή τη σύνδεση είναι να προσφέρουμε μια εναλλακτική συνδεσιμότητα στον Κύπριο πολίτη και πάνω σε αυτή τη βάση έχουμε σχεδιάσει την προοπτική θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης εξασφαλίζοντας μια προέγκριση από την ευρωπαϊκή επιτροπή και είμαστε έτοιμοι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να προκηρύξουμε ένα ανοιχτό ευρωπαϊκό διαγωνισμό έτσι που την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο να τεθεί σε λειτουργία η υπηρεσία αυτή», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας.

Ο Βασίλης Δημητριάδης  εξήγησε ότι παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού, εντούτοις οι σχεδιασμοί και οι προγραμματισμοί δεν σταματούν. Περί τις αρχές Δεκεμβρίου είπε θα γίνει προκήρυξη του διαγωνισμού στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης και εκεί θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τη σύνδεση, την τακτικότητα της γραμμής, για τα κόμιστρα.

«Ευελπιστούμε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου να γίνει η κατακύρωση ώστε να προχωρήσουμε περί τα τέλη Μαϊου αρχές Ιουνίου στο πρώτο ταξίδι. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση. Μιλάμε για πάντα για τακτική γραμμή συνεπώς θα είναι ένας από τους δύο κυπριακούς λιμένες, είτε της Λεμεσού είτε της Λάρνακας με προορισμό τον Πειραιά. Οι υποψήφιοι προσφοροδότες έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν στο δρομολόγιο τους και ένα ενδιάμεσο σταθμό, που θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε ελληνικό νησί», εξήγησε.

 

Πηγή: alphanews.live