Κοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)

Κύκνος στη Γερμανία θρηνούσε το ταίρι του στις γραμμές τρένων-Σταμάτησε τη διέλευση 23 συρμών

31 Δεκεμβρίου 2020

Κύκνος στη Γερμανία θρηνούσε το ταίρι του στις γραμμές τρένων-Σταμάτησε τη διέλευση 23 συρμών

Τον απομάκρυναν μαζί με τον νεκρό σύντροφό του, οι πυροσβέστες ενώ τα δρομολόγια καθυστέρησαν για περίπου 40 λεπτά.

ARINA_BOGACHYOVA VIA GETTY IMAGESΈνας κύκνος που πενθούσε τον θάνατο του συντρόφου του πάνω στις ράγες των γερμανικών σιδηροδρόμων διέκοψε τα δρομολόγια περισσότερων από 20 τρένων για σχεδόν 40 λεπτά, μέχρι τελικά να τον απομακρύνουν πυροσβέστες.

Τα δύο πουλιά πέταγαν πάνω από τις ράγες τρένων υψηλής ταχύτητας που συνδέουν την Κάσελ με την Γκέτινγκεν, στην κεντρική Γερμανία όπως ανέφερε η αστυνομία της Κάσελ.

Αλλά το ένα από αυτά σκοτώθηκε πιθανότατα αγγίζοντας εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια.

Το άλλο πτηνό, θρηνώντας τον σύντορφό του, κάθισε στο πλάι του νεκρού κύκνου και αντιστάθηκε στις προσπάθειες σιδηροδρομικών να το απομακρύνουν από τις ράγες.

Τελικά κλήθηκαν στο σημείο πυροσβέστες που απομάκρυναν τον νεκρό κύκνο, με ειδικό εξοπλισμό όπως αναφέρει ο Guardian, και το ταίρι του που θρηνούσε, σώο και ασφαλές, από την περιοχή. Το πουλί που σώθηκε αφέθηκε ελεύθερο στον ποταμό Φούλντα.

Συνολικά 23 συρμοί καθυστέρησαν περίπου σαράντα λεπτά όσο διαρκούσε η επιχείρηση απομάκρυνσης των πτηνών σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία για την προστασία των πτηνών, οι κύκνοι προσπαθούν να μείνουν ζευγάρι με το ταίρι τους όλη τους τη ζωή.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε την 23η Δεκεμβρίου, αλλά ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα.

 

Πηγή: Guardian, AFP, huffingtonpost.gr