Γενικά Θέματα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δείτε τι θα ισχύει από την Κυριακή (03/01)

3 Ιανουαρίου 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δείτε τι θα ισχύει από την Κυριακή (03/01)

Lockdown: Από τις 21:00 και όχι από τις 22:00 θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από Κυριακή 3 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η απαγόρευση θα ισχύει από τις 21:00 έως και τις 5:00πμ.

Μόνη εξαίρεση, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα είναι για τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Υπενθυμίζεται πως είχε υπάρξει χαλάρωση μιας ώρας πριν από την εορταστική περίοδο για να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές που ήθελαν να ψωνίσουν με click away.

Αυστηρότερα μέτρα από σήμερα Κυριακή
Την ίδια ώρα, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως κλείνουν Κυριακή 3 Ιανουαρίου, και για μια εβδομάδα (μέχρι τις 6:00 της 11ης Ιανουαρίου) όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι που είχαν ανοίξει σταδιακά πριν από τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Η κυβέρνηση προανήγγειλε δε και το άνοιγμα των σχολείων όλων των μονάδων στις 11 Ιανουαρίου.

 

Πηγή: newsbomb.gr