Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Έχεις κλήση από “άγνωστο αριθμό”;;; Αυτόματη εγγραφή άγνωστων αριθμών by Google Phone!?!?

13 Ιανουαρίου 2021

Έχεις κλήση από “άγνωστο αριθμό”;;; Αυτόματη εγγραφή άγνωστων αριθμών by Google Phone!?!?

Περίπου πριν από έναν χρόνο, η Google ξεκίνησε να φέρει τη λειτουργία του call recording στο Google Phone app. Το feature είχε κάνει το ντεμπούτο του στη συνέχεια στη σειρά Pixel συσκευών, όπως και σε πολλές Nokia συσκευές αλλά και σε μερικά Xiaomi smartphones.

Η Google όπως αποκαλύπτει κώδικας, εργάζεται για να βελτιώσει το feature και να σου επιτρέψει την αυτόματη εγγραφή κλήσεων από άγνωστους αριθμούς. Ένα teardown του τελευταίου και πιο πρόσφατου update στο Google Phone app (έκδοση 59), αποκαλύπτει την επερχόμενη λειτουργικότητα.

Η πρώτη γραμμή του κώδικα έρχεται με ένα disclaimer το οποίο αναφέρει: Εσύ και το άλλο άτομο στη κλήση μπορεί να βρίσκεσαι σε ένα μέρος όπου απαιτούνται όλοι να συνεναίσουν για να προχωρήσει η εγγραφή. Ο καθένας θα ειδοποιείται πρoηγουμένως ότι η κλήση ηχογραφείται. Έγκειται σε σένα να ακολουθείς τους τοπικούς νόμους. Οι ηχογραφήσεις αποθηκεύονται μόνο στη συσκευή σου.

Με λίγα λόγια, οι χρήστες θα βλέπουν μια επιβεβαίωση που θα τους ζητά αν θέλουν να ενεργοποιήσουν την αυτόματη καταγραφή κλήσεων για αριθμούς που δεν βρίσκονται στη λίστα επαφών. Θα περιλαμβάνει δυο επιλογές, Always record ή Cancel για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του χαρακτηριστικού.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας  , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο   Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

 

Πηγές: techmaniacs.gr, itechnews.gr