Κοινωνιολογικά (κρατική & εκκλησ, πρόνοια και οικογενειακά θέματα)

Το χωριό Λεοντίτο Ανατολικής Αργιθέας, αποκόπηκε από τον υπόλοιπο κόσμο

13 Ιανουαρίου 2021

Το χωριό Λεοντίτο Ανατολικής Αργιθέας, αποκόπηκε από τον υπόλοιπο κόσμο

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ.  Κουτσοχρήστος

Το χωριό Λεοντίτο – Ανατολικής  Αργιθέας  της  Π.Ε. Καρδίτσας, μέσα σε λίγους μήνες αποκόπηκε, για 3η φορά από τον υπόλοιπο κόσμο.

Έγινε » νησί » πάνω στα Άγραφα!

Στις 11  / 01 / 2021  η νεροποντή ( έντονα καιρικά φαινόμενα ) πήρε την προσωρινή πρόσβαση με το χωριό, αφού τον Σεπτέμβριο του  2020, μετά το φοβερό πέρασμα του » ΙΑΝΟΥ»  έφυγε ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος, ( από την γέφυρα μέχρι το χωριό ) με τους κατοίκους να στερούνται τότε, για 11 ημέρες την επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.

Στο Λεοντίτο υπάρχει πλάτανος με ηλικία  967 ετών, με σκίαση ένα (1 ) στρέμμα περίπου και σύμφωνα με τον καθηγητή της  Σχολής  Δασολογίας  &  Φυσικού  Περιβάλλοντος ( Τομέας Δασικής Παραγωγής, Προστασίας Δασών – Φ. Περιβάλλοντος ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Θεοχάρη Ζάγκα, πρέπει να κηρυχθεί  σε » Μνημείο της Φύσης «.

Πριν λίγες ημέρες το Λεοντίτο  πενθούσε, γιατί έφυγε από τον «μάταιο τούτο κόσμο » ένα τέκνο του, ο Ευπατρίδης  Αργιθεάτης, κ.  Δημήρης Γρίβας που δεν θα άντεχε να βλέπει να βιώνει ξανά το χωριό του αυτήν την κατάσταση…  με τον π. Βαρσανούφιο  και επτά  ( 7 )  συχωριανούς του, να περιμένουν βαρέα  μηχανήματα που θα τους ανοίξουν την πρόσβαση » προς τον έξω κόσμο».

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος