Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠολυμέσα - Multimedia

Επίσημο ντεμπούτο για τον Google Chrome 88: Οι αλλαγές και download link για το apk

23 Ιανουαρίου 2021

Επίσημο ντεμπούτο για τον Google Chrome 88: Οι αλλαγές και download link για το apk

Η Google πλέον ξεκίνησε τη διάθεση της 88 έκδοσης του Google Chrome και υπάρχει πλήθος βελτιώσεων και αλλαγών. Η νέα έκδοση βελτιώνει κάποια password protection features  ενώ παράλληλα λέει αντίο στις FTP συνδέσεις και στον Flash Player.

Password protection 

Ο Chrome 88 έρχεται με μερικά νέα χαρακτηριστικά προστασίας των κωδικών σας. Εκτός δηλαδή από το να ελέγχει τα αποθηκευμένα passwords αν έχουν εμπλακεί σε παραβιάσεις, ο browser θα σε προειδοποιεί όταν αποθηκεύεις ένα νέο password το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα αδύναμο.

Τέλος στο Flash και στο FTP

Το γνωρίζαμε ότι θα συμβεί εδώ και πολλά χρόνια και ο Chrome 88 τελικά είναι η πρώτη έκδοση που αφαιρεί και τα τελευταία απομεινάρια του Flash. Επιπλέον, η υποστήριξη FTP έχει αφαιρεθεί. Σχετικά με το FTP, αποτελεί ένα πρωτόκολλο το οποίο χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό και σου έδινε τη δυνατότητα μεταφοράς και πρόσβασης σε αρχεία, αν και όχι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπάρχουν πολλοί καλύτεροι clients για FTP συνδέσεις , όπως ο open source FileZilla.

Screenshots σε Incognito mode

Για πολλά χρόνια, ο Chrome δεν επέτρεπε τη λήψη screenshots κατά το browsing σε Incognito για ευνόητους λόγους, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που θέλεις να διατηρήσεις τις πληροφορίες των incognito tabs. Αυτό είναι τελικά εφικτό με τον Chrome 88 χάρη στο νέο #incognito-screenshot flag το οποίο φέρει πίσω την υποστήριξη screenshots σε Icognito mode.

Tab Search 

Αν έχεις πολλά tabs ανοιχτά, τότε η αναζήτηση εντός των tabs ίσως αποδειχθεί χρήσιμη για εσένα. Το feature ήταν διαθέσιμο για το Chrome OS και πλέον έρχεται και στην desktop έκδοση με τον Chrome 88. Θα πρέπει να το ενεργοποιήσεις στο chrome://flags κάτω από το #enable-tab-search. Μετά την επανεκκίνηση του browser θα βρεις ένα νέο εικονίδιο στη δεξιά πλευρά των tabs που μπορείς να πιέσεις για να δεις ένα overview όλων των ανοιχτών tabs, συμπεριλαμβανομένης της μπάρας αναζήτησης. Η αναζήτηση είναι διαθέσιμη στις desktop εκδόσεις του browser προς το παρόν.

Tutorial videos

Η Google εργαζόταν για την προσθήκη tutorial videos στον browser, όπως είχαμε δει πριν από μερικούς μήνες. Μπορείς να τα ενεργοποιήσεις μέσω του #video-tutorials flag, και προς το παρόν αποτελούνται μόνο από videos που προέρχονται από το Google Go app. Είναι διαθέσιμα σαν κάρτες στη σελίδα του νέου tab μεταξύ των websites που έχεις επισκεφθεί πιο συχνά και του Discover feed.

Αν δεν θέλεις να περιμένεις μπορείς να κατεβάσεις το APK από εδώ . Πιο αναλυτικά οι αλλαγές στον σύνδεσμο της πηγής.

Πηγή: techmaniacs.gr