Θαυμαστές διηγήσεις

Ο γιατρός της είπε: “Κακούργα τι κάνεις”;

25 Ιανουαρίου 2021

Ο γιατρός της είπε: “Κακούργα τι κάνεις”;

Από αριστερά, Γέροντας, π. Φιλόθεος Ζερβάκος (1884-1980) και άγιος Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπόλεως ο Θαυματουργός (1846-1920).

Εδώ στη γειτονιά μας μένει η κ. Ελευθερία Κυριακίδου, το γένος Κάρλοβιτς, και τις μέρες που ήτο εδώ ο Γέροντας [Ιερομόναχος, π. Φιλόθεος Ζερβάκος] έπαθε ακατάσχετη αιμορραγία. Είχε δε φοβηθή πάρα πολύ ότι και αυτό το παιδί δεν θα μπορέση να το κρατήση, γιατί προηγούμενως είχε αποβάλει δύο φορές.

Ευρίσκετο εις τον τρίτο μήνα περίπου της κυοφορίας οπότε έπαθε την ακατάσχετη κυοφορία. Ο γιατρός που εκλήθη της είπε να μένη στο κρεβάτι και εάν δουν ότι δεν πάει καλά θα καλούσαν ελικόπτερο διά να μεταφερθή στην Αθήνα.
Εκείνη βλέποντας ότι η κατάστασίς της χειροτέρευε είπε στον άνδρα της να πάρη χρήματα από την τράπεζα και να ετοιμασθούν.

Κατ’ εκείνην όμως την στιγμήν επαιρνούσεν ο άγιος Γέροντας έξω από το σπίτι της. Το παράθυρο της οικίας της ήτο χαμηλό και τον είδε.

Αμέσως σηκώθηκε, ετοιμάστηκε, λέγοντας θα πάω και ο Άγιο Νεκτάριος θα με βοηθήση [ο άγιος Νεκτάριος ήταν πνευματικός του Γέροντα, π. Φιλοθέου Ζερβάκου]. Την προηγουμένη τον είχε δει στον ύπνο της και της είπε· μη φοβάσαι δεν θα πάθης τίποτε.

Πήγε λοιπόν στον Γέροντα, την σταύρωσε με τον Τίμιο Σταυρό και της λέγει:
– Μη φοβάσαι θα γίνης καλά.

Η γυναίκα γύρισε στο σπίτι της όλο χαρά, γιατί ένιωθε καλά.
Όταν πήγε ο γιατρός την είδε να πλαίνη και της λέει:
– Κακούργα, τι κάνεις!
– Είμαι πολύ καλά, απήντησε. Πήγα και με σταύρωσε ο πάτερ Φιλόθεος.

Πράγματι είχε γίνει αμέσως καλά.
Έφερε στον κόσμο ένα χαριτωμένο κοριτσάκι και το ονόμασαν Νεκταρία. Έτσι είχε υποσχεθεί. Όταν δε ευδοκήση ο Θεός και αποκτήσουν άλλο παιδί θα του δώσουν το όνομα του σεβαστού Γέροντα.

Μαρτυρία Κυριακής Κονδύλη Νάξος

 

Από το βιβλίο, ο “Γέρων Φιλόθεος Ζερβάκος, (Ο ουρανοδρόμος οδοιπόρος) 1884-1980”, τόμος πρώτος, των εκδόσεων Ορθόδοξος Κυψέλη.