Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Η «Μήδεια» επισκέφτηκε και την Ίμβρο

17 Φεβρουαρίου 2021

Η «Μήδεια» επισκέφτηκε και την Ίμβρο

Η «Μήδεια» δεν άφησε ανεπηρέαστη την Ίμβρο, τη γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Σε πολλά σημεία το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο.

Ευτυχώς δεν διακόπηκε ούτε το ρεύμα, ούτε τα τηλέφωνα, ούτε το ίντερνετ. Ο κεντρικός δρόμος του νησιού καθαρίστηκε αμέσως κι έτσι υπήρχε πρόσβαση για έκτακτες ανάγκες. Στα χωριά που κατοικούν Ίμβριοι είχε μεγάλες ποσότητες χιονιού και σε πολλές περιπτώσεις χάθηκαν αρκετά ζώα.

Φυσικά οι δρόμοι εντός των χωριών είναι αδιαπέραστοι. Όμως οι κάτοικοι έμπειροι πάντα έχουν προμήθειες, τρόφιμα, ξύλα και πάντα ένα φτιάρι μέσα στο σπίτι για να ξεχιονίσουν ένα χρειαστεί, να ανοίξουν διάδρομο για την τουαλέτα και να πάνε στη στάνη τους για να περιποιηθούν τα ζώα τους.

Θα κάνει αρκετό καιρό να λιώσουν τα χιόνια ειδικά όσα χωριά είναι σε ψηλά σημεία, γιατί το βράδυ πέφτει η θερμοκρασία και παγώνουν τα πάντα. Το τοπίο μαγευτικό και η ζήλεια των αποδήμων Ιμβρίων μεγάλη.

Όλοι θα ήθελαν να βρίσκονται εκεί και να ζήσουν όπως ζούσαν τα καλά χρόνια. Θα πάνε όμως στο νησί τους, είτε με χιόνια, είτε χωρίς χιόνια γιατί πάντα γυρίζουν εκεί στην μονάκριβη Πατρίδα τους.

Δείτε τι εντυπωσιακές φωτογραφίες: 

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr