Εκκλησιαστικοί Ύμνοι, Μουσική, Τραγούδια και Χοροί

Η σοπράνο Αναστασία Ζαννή, η οποία θα ερμηνεύσει τον Εθνικό Υμνο στην Ακρόπολη, στον «Ε.Κ.»

25 Μαρτίου 2021

Η σοπράνο Αναστασία Ζαννή, η οποία θα ερμηνεύσει τον Εθνικό Υμνο στην Ακρόπολη, στον «Ε.Κ.»

Τον Εθνικό Υμνο πρόκειται να ψάλει στον ιερό Βράχο της Ακρόπολης το πρωί της Πέμπτης, 25 Μαρτίου, στο πλαίσιο της τελετής έπαρσης της σημαίας, η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή συνοδεία της στρατιωτικής μπάντας του ΓΕΕΘΑ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας), με κορυφαίους μουσικούς από όλα τα Σώματα Στρατού, παρουσία της προεδρικής φρουράς.

Ουσιαστικά πρόκειται για την εναρκτήρια εκδήλωση μιας μεγάλης ημέρας για τον Ελληνισμό, ανήμερα της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης που το νικηφόρο αποτέλεσμά της οδήγησε στη δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους της Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την κρατική τηλεόραση ΕΡΤ στις 8:00 το πρωί.

Η ίδια η κ. Ζαννή μίλησε στον «Ε.Κ.» για την ιδιαίτερη αυτή στιγμή. «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη και υπερήφανη που θα ερμηνεύσω τον Εθνικό Υμνο σε μια τόσο ιστορική ημέρα για την πατρίδα» είπε η κ. Ζαννή που έχει δεσμούς με την Ομογένεια των ΗΠΑ, και αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των άλλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων της άνοιγε κατά τα προηγούμενα χρόνια την ελληνική παρέλαση στη Νέα Υόρκη ερμηνεύοντας τον Εθνικό Υμνο. Χθες έγινε η τελική πρόβα στην Ακρόπολη και σύμφωνα με την ίδια όλα πήγαν καλά.

Χθες, εξάλλου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε συνάντηση με την κ. Ζαννή την οποία και ευχαρίστησε για την εθελοντική της συμμετοχή στην τελετή.

 

Πηγή. ekirikas.com