Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΙστορία, Αρχαιολογία, Παλαιογραφία, Στρατιωτικά & Εθνικά θέματα

Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821

28 Μαρτίου 2021

Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου κληρικός του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ( Ιερά Μητρόπολη Καμερούν ),  Θεολόγος και  Ιατρός, στις τελευταίες του ομιλίες αναφέρεται στην Ελληνική Επανάσταση  του 1821.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αναλύει τον  ” Ύμνο εις την Ελευθερία του Διονυσίου Σολωμού ” και από ιστορικές πηγές μιλά για την δράση των  Αγωνιστών, δίνοντας στοιχεία, που στο ευρύ κοινό ήταν άγνωστα μέχρι σήμερα!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κάνει αναφορά, στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, στον Άγιο Γρηγόριο τον Ε’, στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, στον Στρατηγό Ιωάννη  Μακρυγιάννη, στην Μαντώ  Μαυρογένους  και στην πίστη που είχαν στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠροτρέπει δε τους Χριστιανούς να προσεύχονται για την Ανάπαυση των Ψυχών όσων αγωνίστηκαν, για την Ελευθερία της Πατρίδας  μας,  γιατί  “ουκ έστιν άνθρωπος ος  ζήσεται επί της γης και ουχ αμαρτήσει “.

Λόγω των επιληφθέντων  κυβερνητικών μέτρων, εξαιτίας για της  νόσου του κορονοϊού  ( Covid -19 ), είναι αριθμητικά περιορισμένη η παρουσία των πιστών Χριστιανών ( μέχρι 20 άτομα ) στους Ιερούς Ναούς.

Μπορούν όμως οι πιστοί, να αναζητήσουν αυτές  τις ομιλίες του Π. Ευαγγέλου στο διαδίκτυο.

 

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος   Θεοδ.   Κουτσοχρήστος