Κοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)Πολυμέσα - Multimedia

Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών – Αθηνών

31 Μαρτίου 2021

Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών – Αθηνών

Κείμενο – Φωτογραφίες:  Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου κληρικός του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ( Ιερά Μητρόπολη Καμερούν )  Θεολόγος και  Ιατρός ομίλησε,

 

για τους  “ΑΝΔΡΕΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ  ’21

 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών – Αθηνών, την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021.

Από ιστορικές πηγές μιλά για την δράση των Αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821,  δίνοντας στοιχεία που στο ευρύ κοινό ήταν άγνωστα μέχρι σήμερα!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κάνει αναφορά, στον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, στον Νικηταρά, στον Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανό τον Γ’, στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, στον Στρατηγό Ιωάννη  Μακρυγιάννη, στον Κωνσταντίνο Κανάρη, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και στην πίστη που είχαν στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Προτρέπει και σε αυτήν την ομιλία του, τους Χριστιανούς, να προσεύχονται για την Ανάπαυση των Ψυχών όσων αγωνίστηκαν,  για την Ελευθερία της Πατρίδας  μας, γιατί  “ουκ έστιν άνθρωπος ος  ζήσεται  επί της γης και ουχ αμαρτήσει “.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ανάλογες διαδικτυακές ομιλίες, έχει πραγματοποιήσει  το τελευταίο διάστημα και σε άλλους Ιερούς Ναούς, από όπου και μερικά από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα του άρθρου.

Η  ομιλία  του πατρός Ευαγγέλου ( Μέρος Α΄ &  Μέρος Β ΄ ), είναι αναρτημένη  στο κανάλι του Ιερού Ναού, στο Υοu Tube ” Παναγία Κοσμοσώτειρα ” στις ακόλουθες διευθύνσεις :

 

 

 

Να έχουμε την ευλογία του.

 

 

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος   Θεοδ.   Κουτσοχρήστος