Κοινωνιολογικά (κρατική & εκκλησ, πρόνοια και οικογενειακά θέματα)

Στην Αττική γη αναπαύεται ο Βορειοηπειρώτης αγωνιστής Αντώνης Βάγιος

7 Απριλίου 2021

Στην Αττική γη αναπαύεται ο Βορειοηπειρώτης αγωνιστής Αντώνης Βάγιος

Κείμενο – Φωτογραφίες :  Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος 

Πλήρης ημερών αναχώρησε από τον μάταιο τούτο κόσμο, ο Βορειοηπειρώτης Aγωνιστής Αντώνης Βάγιος  και αναπαύεται από την Δευτέρα 5 / 04 / 2021 στο Κοιμητήριο της  πυρόπληκτης Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος ( Λύρειο  Παιδικό  Ίδρυμα )  Ματίου  Αττικής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γεννήθηκε το έτος 1932 στο χωριό Σχωριάδες  Πωγωνίου –  Αργυροκάστρου Β. Ηπείρου,  το  1955 ενυμφεύθει την  συγχωριανή του Πολυξένη Κατσάνου με την οποία απέκτησαν δύο τέκνα τον Νικόλαο και την Ευδοξία. Άφησε την τελευταία του πνοή στην Ελλάδα στις 3 Απριλίου 2021.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την αγάπη του, για την μητέρα Ελλάδα ” δεν είδε με καλό μάτι” το ανελεύθερο καθεστώς του Αλβανού δικτάτορα Ενβέρ  Χότζα  και τον  καταδίκασε σε 30 χρόνια φυλάκιση, από τα οποία έκτισε συνολικά τα 22 χρόνια.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Χαρακτηριστικό του πολύπαθου βίου του είναι, ότι πρώτη φορά που έζησε με την  γυναίκα του Πολυξένη ήταν το έτος 1967 όταν αποφυλακίστηκε ( την πρώτη φορά ) μετά από 12 χρόνια απάνθρωπων συνθηκών κράτησης στις Αλβανικές φυλακές.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Λόγω των περιοριστικών μέτρων, για την πανδημική νόσο του κορονοϊού  ( Covid -19 ), δεν δόθηκε η ευκαιρία στους πολλούς, να τον αποχαιρετίσουν στο τελευταίο του ταξίδι.

Τιμή μας θα είναι στο μέλλον να περάσουμε από δρόμο που θα φέρει το Όνομά του!

Ο Θεός να τον Αναπαύσει.

 

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος