Κοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)

«Η sub terra Θεσσαλονίκη – Η ανάδυση της υπόγειας πόλης»

11 Απριλίου 2021

«Η sub terra Θεσσαλονίκη – Η ανάδυση της υπόγειας πόλης»

Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος κάθε χρόνο διοργανώνει δωρεάν ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε πόλεις, μουσεία και μνημεία της Βορείου Ελλάδος. «Φέτος, στη δύσκολη αυτή περίοδο που περνάμε, αυτό δεν ήταν δυνατό.

Γι’ αυτό το λόγο, θέλοντας να συνεχίσουμε να σας δείχνουμε τη χώρα μας μέσα από τα μάτια ενός ξεναγού, σας προσκαλούμε τον Απρίλιο, στις τέσσερις διαδικτυακές ξεναγήσεις που θα παρουσιάσουν διπλωματούχοι ξεναγοί, μέλη του Συνδέσμου μας», αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Σήμερα ο Σύνδεσμος παρουσιάζει: «Η sub terra Θεσσαλονίκη – Η ανάδυση της υπόγειας πόλης από το 1917 έως σήμερα».

Ξεναγός: Ιωάννης Κιουρτσόγλου.

Ο συναρπαστικός υπόγειος μνημειακός πλούτος της Θεσσαλονίκης, έγινε ιδιαίτερα γνωστός τα τελευταία χρόνια με την ανακάλυψη του μεγάλου βυζαντινού σταυροδρομίου στον υπό κατασκευή σταθμό Βενιζέλου με Εγνατία.

Με αφορμή αυτόν, έχουμε την δυνατότητα να ρίξουμε μια ματιά στο πώς η πόλη διαχειρίστηκε τις υπόγειες αρχαιότητες της, έχοντας ως ορόσημο την πυρκαγιά του 1917, που άλλαξε τη φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης. Στα σημεία της πόλης εκείνα, που προσπερνάμε ή περπατάμε επάνω τους αγνοώντας τι κρύβουν, λίγα μόλις μέτρα κάτω από το παρόν.

 

Πηγή: parallaximag.gr