Θαυμαστές διηγήσεις

Όσιος Ιάκωβος: Ο Θείος Ιωάννης ο Ρώσσος μου είπε…

27 Μαΐου 2021

Όσιος Ιάκωβος: Ο Θείος Ιωάννης ο Ρώσσος μου είπε…

Ο όσιος Ιάκωβος πλάι στην εικόνα του οσίου Δαυίδ του Γέροντα και η εικόνα του οσίου Ιωάννη του Ρώσσου.

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Συνέχεια από εδώ: http://www.pemptousia.gr/?p=274089

Το 1980, παιδιά μου, πάλι υπέφερα από κάτι άλλες μεταβολές του σώματος μου σε αυτά τα σημεία, αλλά οι γιατροί αποφασίσανε ότι είναι κάτι σοβαρό, καρκίνος, με συγχωρείτε, σ’ ένα σημείο του σώματός μου χαμηλά.

Μου δώσανε 500 χάπια, οκτώ ειδών φάρμακα να πάρω μήπως διαλύσουν αυτά που είχα.

Δεν μου λέγανε τίποτα όμως. Μου λέγανε προστατίτιδα και έπαιρνα φάρμακα. Σε αυτά τα σημεία που έκανα τις εγχειρήσεις το 1967 έκανα άλλες τέσσερις εγχειρήσεις, σύνολο οκτώ εγχειρήσεις.

Είπαν οι γιατροί ότι η βιοψία θα δείξει, μάλλον δεν είναι για ζωή.

Προσευχήθηκα στον Άγιο Γιάννη [τον Ρώσσο] και στον Άγιο Δαυίδ [τον Γέροντα τον εν Ευβοία].

Λέγω:
– Άγιέ μου Γιάννη και Άγιε Δαυίδ, όπως με βοηθήσατε το ’67, βοηθήστε με και τώρα. Άγιε μου Δαυίδ τριάντα χρόνια στο μοναστήρι σου, μη με αφήσεις! Να ζήσω λίγο ακόμα να φτιάξω κάτι στο Μοναστήρι σου, να εργαστώ, Άγιε μου Δαυίδ. Αν θέλεις εσύ βοήθησέ με και απάλλαξέ με να μην πάω στο νοσοκομείο. Αν πάλι είναι το θέλημά σου, γεννηθήτω το θέλημά σου.

Με πήγαν πάλι στο νοσοκομείο και εγχειρήσανε. Βοήθησε πάλι ο Θείος Δαυίδ και ο Θείος Ιωάννης ο Ρώσσος. Ήρθανε πάλι στο νοσοκομείο.

Ο Θείος Ιωάννης μου λέει:
– Μη στεναχωρείσαι και μη φοβάσαι, εδώ ήρθαμε πάλι να σε βοηθήσουμε.

Με βοηθήσανε οι Άγιοι και έγινα καλά. Δεν παύουν τα βάσανα και δόξα τω Θεώ! Περνάμε αυτές τις ημέρες της ζωής μας με υπομονή, με πίστη, με ελπίδα κοντά στο Θεό και στον Άγιό μου, όπως ήθελε Εκείνος.

Είναι πολλά τα θαύματα των Αγίων παιδιά μου.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο, ο “Όσιος Ιάκωβος (Τσαλίκης), Ένας σύγχρονος άγιος”, έκδοση των Πατέρων της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος, Λίμνη Ευβοίας 2018.