Γλυπτική, Ζωγραφική & Αγιογραφία και ΦωτογραφίαΕπιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠολυμέσα - Multimedia

Μοναδικός καλλιτέχνης δημιουργεί απίθανα σκίτσα αγνώστων χωρίς να το ξέρουν – Βίντεο 

1 Ιουνίου 2021

Μοναδικός καλλιτέχνης δημιουργεί απίθανα σκίτσα αγνώστων χωρίς να το ξέρουν – Βίντεο 

Οι καλλιτέχνες του δρόμου είναι συχνά παρεξηγημένοι. Όμως ανάμεσά τους υπάρχουν μερικοί που είναι πραγματικά καλλιτεχνάρες, όπως αυτός ο νεαρός στο παρακάτω βίντεο.


Γι’ αυτόν τον νεαρό μια απλή διαδρομή με το λεωφορείο ή το μετρό μπορεί να αποδειχθεί πραγματική πηγή έμπνευσης και να σταθεί αφορμή για τη δημιουργία μοναδικών έργων τέχνης.

Ο 23χρονος Φερχάτ Ασλάν από την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας έχει ένα μοναδικό ταλέντο. Είναι σε θέση να σκαρώνει μοναδικά σκίτσα απίθανης λεπτομέρειας και ζωντάνιας στη στιγμή.

Ο Φερχάτ έχει την ικανότητα να ζωγραφίζει τα συχνά ανυποψίαστα μοντέλα του μέσα σε λίγα λεπτά. Ενώ βρίσκονται στο τρένο. Ενώ αγοράζουν τον καφέ τους ή περπατούν στο πάρκο.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ο Φερχάτ σκιτσάρει άγνωστους ανθρώπους με τρομερή λεπτομέρεια, απαθανατίζοντας τα πάντα. Από τα φευγαλέα συναισθήματα στο πρόσωπο ή τα μάτια τους μέχρι τη σκόνη στα παπούτσια τους.

Μόλις τελειώνει το έργο τέχνης του, ο νεαρός ζωγράφος λατρεύει να δίνει το πορτρέτο στα μοντέλα του, που τις περισσότερες φορές δεν έχουν πάρει καν χαμπάρι ότι κάποιος τους ζωγραφίζει.
«Λατρεύω να ζωγραφίζω τους ανθρώπους» λέει ο Φερχάτ. «Αλλά πιο πολύ αγαπώ να βλέπω το χαμόγελο στο πρόσωπό τους όταν τους δίνω το πορτρέτο τους και επιτέλους καταλαβαίνουν ότι κάποιος τους ζωγράφιζε ένα αγνοία τους» εξηγεί ο νεαρός καλλιτέχνης που ευχαριστιέται να φτιάχνει τη διάθεση άγνωστων σε αυτόν ανθρώπων.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: sputniknews.gr