Γέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΥγεία και ιατρικά θέματα

Αργή και σταθερή η βελτίωση της υγείας του Γέροντα Εφραίμ

4 Ιουλίου 2021

Αργή και σταθερή η βελτίωση της υγείας του Γέροντα Εφραίμ

Συνεχίζεται η βελτιωμένη πορεία της κατάστασης της υγείας του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού από τις 28 Μαΐου.

Ο Γέροντας Εφραίμ ανταποκρίνεται επιτυχώς στην ιατροφαρμακευτική αγωγή, ενώ έχει ήδη αρχίσει φυσιοθεραπείες για την ενδυνάμωση των μυών του, ώστε να καταφέρει να βελτιώσει την αναπνευστική του επάρκεια. Θυμίζουμε ότι στις 4 Ιουνίου διασωληνώθηκε, ενώ μετά από περίπου δυο εβδομάδες υπεβλήθη σε τραχειοστομία επιτυχώς.

Η ομάδα των γιατρών, με επικεφαλής την κυρία Αναστασία Κοτανίδου αλλά και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει όλο αυτό το διάστημα, που αντιμετωπίζουν περιστατικά με COVID, βοηθούν τον Γέροντα να εξέλθει σιγά σιγά από την κρίσιμη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται από την ημέρα που νόσησε με COVID. Η δυσκολία, άλλωστε, της περίπτωσης του Γέροντα οφείλεται και στα υποκείμενα νοσήματα τα οποία έχει, με αποτέλεσμα οι γιατροί να είναι πάντα συγκρατημένοι για την πορεία της υγείας του.

Πηγή: ope.gr