Άγιοι - Πατέρες - ΓέροντεςΘεολογία και ΖωήΟρθόδοξη πίστηΟρθοδοξία και Ορθοπραξία

Οι Άγιοι δεν μας αποθαρρύνουν ή τρομοκρατούν (Μητροπολίτης Βρυούλων Παντελεήμων)

29 Ιουλίου 2021

Οι Άγιοι δεν μας αποθαρρύνουν ή τρομοκρατούν (Μητροπολίτης Βρυούλων Παντελεήμων)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμων επί τη Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού, εχοροστάτησε κατά τον Εσπερινόν είς τόν Ιερόν Ναόν Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης και την πρωίαν Ιερούργησε είς τον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονος Βότση της Ι. Μητροπόλεως Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη.

Είς την ομιλίαν του ετόνισε :

Με την ζωή τους όλοι οι Άγιοι , δίδουν την μαρτυρία ότι υπάρχει Θεός, ότι η ανάπλαση μας έγινε εν Χριστώ και ότι η Εκκλησία είναι η μόνη ταμιούχος της Θείας Χάριτος. Η Σωτηρία μας επιτυγχάνεται μόνον με την ένωση μας μαζί Του.

Αυτός είναι και ο λόγος που πλησιάζοντας έναν Άγιο αισθανόμεθα αγάπη, στοργή, προστασία και βοήθεια και βρίσκουμε τον δρόμο που οδηγεί στη Σωτηρία μας.

Ποτέ οι Άγιοι δεν μας αποθαρρύνουν ή τρομοκρατούν, αλλά μας συνιστούν, αυτό που οι ίδιοι εβίωσαν: ” Ενδυναμουσθε εν Κυρίω και εν τω κράτει της ισχύος αυτού”. ” Γρηγορείτε και προσεύχεσθε”. “Υμείς εκ Θεού εστέ τεκνία και νενικήκατε αυτούς, ότι μείζων εστίν ο εν Υμίν ή ο εν τώ κόσμω ”
( Α’ Ιωαν. 4,4).