Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΚοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)

Έκκληση για αιμοδοσία από το Κέντρο Αίματος – Πολύ αυξημένες οι ανάγκες

23 Σεπτεμβρίου 2021

Έκκληση για αιμοδοσία από το Κέντρο Αίματος – Πολύ αυξημένες οι ανάγκες

«Το Κέντρο Αίματος ενημερώνει το κοινό ότι τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζονται πάρα πολύ αυξημένες ανάγκες σε αίμα. Το γεγονός αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στη διεκπεραίωση μεγάλου αριθμού χειρουργικών επεμβάσεων, οι οποίες αναβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εθνική Αιμοδοσία Νέων 2014 που διοργανώνει ο οργανισμός REACTION , Λευκωσία 13 Ιουνίου 2014.

Αναλυτικά:

«Το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας ξεκινά μια μεγάλη εκστρατεία για κάλυψη των πολύ αυξημένων αναγκών, με απώτερο στόχο τη διασφάλιση επαρκών ποσοτήτων παραγώγων αίματος που να έχουν την απαιτούμενη ποιότητα και ασφάλεια. Η εξυπηρέτηση των αναγκών μετάγγισης όλων των  ασθενών αποτελεί πρόκληση για όλους μας.

Καλούμε τους αιμοδότες μας να ανταποκρίνονται στα καλέσματα του Κέντρου Αίματος για να κερδίσουμε ακόμα μια μάχη ενάντια στην πανδημία.

Τα προγράμματα αιμοδοσίας αρχίζουν με μικρά και σταθερά βήματα να εξομαλύνονται. Με τις μεγάλες αιμοδοσίες των στρατοπέδων, λυκείων και τεχνικών σχολών μας που προγραμματίζονται σύντομα, ευελπιστούμε να επαναφέρουμε τους μηχανισμούς προγραμματισμού και συντονισμού των αιμοδοσιών που ακολουθούσε το Κέντρο Αίματος στο πρόσφατο παρελθόν».

Πηγή: dialogos.com.cy