Κοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)

Η LEGO θα κυκλοφορήσει ένα μοντέλο κλίμακας 9,090 τεμαχίων του Τιτανικού-το μεγαλύτερο σετ του ποτέ

12 Οκτωβρίου 2021

Η LEGO θα κυκλοφορήσει ένα μοντέλο κλίμακας 9,090 τεμαχίων του Τιτανικού-το μεγαλύτερο σετ του ποτέ

Το μοντέλο είναι σχεδόν 1,50 μέτρου και αποτελείται από περίπου 10.000 τουβλάκια
Πηγή φωτογραφίας: Lego

 

Ιστορικοί και φανατικοί των κατασκευών ας αρχίσουν να κάνουν οικονομίες γιατί η Lego ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το μεγαλύτερο «παζλ» της, τον θρυλικό Τιτανικό.

Με μήκος άνω των 1,30 εκ., το μοντέλο είναι πιστό αντίγραφο του μοιραίου κρουαζιερόπλοιου που στο παρθενικό του ταξίδι, προσέκρουσε σε παγόβουνο και βυθίστηκε.

Με πάνω από 9.000 τουβλάκια, η ρέπλικα που χωρίζεται σε τρία μεγάλα τμήματα, είναι φτιαγμένη σε κλίμακα 1:200. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη γέφυρα του πλοίου, το κατάστρωμα για τους περιπάτους των επιβατών και την πισίνα.

«Την εποχή που παρουσιάστηκε, ο Τιτανικός ήταν το απαύγασμα της ναυτικής μηχανικής, το μεγαλύτερο κινούμενο δημιούργημα που είχε ποτέ κατασκευαστεί. Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι η αναδημιουργία του εμβληματικού αυτού πλοίου με τουβλάκια lego, με τη χρήση σχεδίων ενός και πλέον αιώνα» ανέφερε ο επικεφαλής σχεδίασης του ομίλου.

 

«Ο σχεδιασμός του Τιτανικού από Lego ήταν τέτοιας εξαιρετικής λεπτομέρειας, διάστασης και ακρίβειας που μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε απαιτητική πρόκληση κατασκευής μέχρι σήμερα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ωστόσο, όπως όλες οι απολαύσεις, έχει το τίμημά της, αφού οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Με τιμή στα 629.99 δολάρια, το εντυπωσιακό σετ θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες από την 1η Νοεμβρίου και θα βγει στην αγορά στις 8 του ίδιου μήνα.

 

Με πληροφορίες από CNN