Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Η Google ανακοινώνει ένα ακόμη μεγάλο update στο Gmail

25 Οκτωβρίου 2021

Η Google ανακοινώνει ένα ακόμη μεγάλο update στο Gmail

Η εμπιστοσύνη στο Gmail υπέστη ζημιά πέρυσι, αφού ένα σφάλμα στο φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας έστειλε δυνητικά κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απευθείας στα εισερχόμενα των χρηστών. Η Google αντέδρασε με εντυπωσιακές αναβαθμίσεις και τώρα το Gmail έχει κάνει άλλο ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός. Σε μια επίσημη ανάρτηση στο blog της, η Google ανακοίνωσε ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα στέλνετε email μέσω του Gmail.

“Κάνουμε αρκετές βελτιώσεις στο Gmail για να βοηθήσουμε τους χρήστες να συντάσσουν email πιο αποτελεσματικά και με περισσότερη αυτοπεποίθηση”, εξήγησε η εταιρεία και επικεντρώνονται στο να κάνουν τα πεδία “To”, “Cc” και “Bcc” πιο έξυπνα και πιο ασφαλή. Ας τις αναλύσουμε:

Ένα χαρακτηριστικό που η αλήθεια είναι, ότι οι χρήστες το ζητούν πολλά χρόνια είναι το εξής. Πιο συγκεκριμένα, η διαφοροποίηση του τρόπου με τον οποίο μια επαφή αποθηκεύεται στη λίστα επαφών σας και του τρόπο με τον οποίο αυτή η επαφή θα εμφανίζεται σε άλλους που λαμβάνουν το email.

Avatar παραλήπτη

Όλοι έχουμε στείλει ένα email σε λάθος άτομο. Αυτό είναι εύκολο να γίνει επειδή η παρακολούθηση μιας αυτοσυμπληρούμενης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι πάντα το πρώτο και το κυριότερο στοιχείο που έχουμε στο μυαλό, όταν σκεφτόμαστε τι να γράψουμε. Τώρα, το Gmail θα εμφανίζει τα avatars για κάθε παραλήπτη στα πεδία To, Cc και Bcc καθιστώντας τα λάθη πολύ λιγότερο πιθανά.

Επισήμανση εξωτερικών αποδεκτών

Όταν στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε παραλήπτες εντός μιας εταιρείας, το Gmail θα επισημαίνει όποιον παραβιάζει τον εν λόγω κανόνα, με βαθύ κίτρινο χρώμα μαζί με ένα προειδοποιητικό banner.

Ανίχνευση διπλών παραληπτών

Τα πεδία αποστολής του Gmail θα μπορούν πλέον να σας εμποδίζουν να προσθέσετε κάποιον δύο φορές. Όταν αρχίζετε να πληκτρολογείτε μια διεύθυνση στα πεδία To, Cc ή Bcc, οποιοσδήποτε έχει ήδη προστεθεί θα είναι τώρα γκριζαρισμένος. Αυτό ισχύει επίσης και για το drag and drop με τις διπλές καταχωρήσεις να αφαιρούνται αυτόματα.

Validation ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μορφοποίησης

Η Google αναφέρει ότι “το Gmail επιβεβαιώνει πλέον ότι οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πληκτρολογούνται με τη σωστή μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (π.χ. username@domain.com) και θα αποτρέπει οποιαδήποτε συμβολοσειρά από το να γίνει παραλήπτης στο πεδίο, εάν δεν είναι σωστά διαμορφωμένη”.

Όλα τα εν λόγω χαρακτηριστικά έρχονται πρώτα στους λογαριασμούς Google Workspace, G Suite Basic και Business και αργότερα στους υπόλοιπους Gmail χρήστες.

Πηγή: techmaniacs.gr