Εκπαίδευση

Χρυσή διάκριση για την χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας στην 11th World Choir Games

10 Νοεμβρίου 2021

Χρυσή διάκριση για την χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας στην 11th World Choir Games

Tο Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία «Παιδικές Χορωδίες» κατέκτησε η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας στην Ολυμπιάδα «11th World Choir Games 2021» που πραγματοποιήθηκε στη Φλάνδρα του Βελγίου, που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου 2021.

Η Χορωδία ερμήνευσε έργα των Δημήτρη Μηνακάκη, Michael Mc Glynn, Ola Gjeilo και Bardos Lajos. Στην Ολυμπιάδα έλαβαν μέρος 62 χώρες και περίπου 400 χορωδίες όπου διαγωνίστηκαν στις συνολικά 14 κατηγορίες.

Είναι η πρώτη φορά που ένα δημόσιο σχολείο καταφέρνει να πάρει μια τόσο σημαντική διάκριση, δήλωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής και μαέστρος Νίκος Πρίγκας.

Σημειώνεται ότι το Μουσικό Σχολείο Αθήνας, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή και μαέστρου Νίκου Πρίγκα, συμμετέχει σε εκδηλώσεις και διαγωνισμούς με σημαντικές διακρίσεις από το 2016, έτος ίδρυσής του. Το 2019 η Χορωδία μετείχε στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών Interkultur στην Καλαμάτα, όπου κατέκτησε την 1η θέση, κατάταξη που της εξασφάλισε την πρόκριση στον διεθνή διαγωνισμό χορωδιών – Ολυμπιάδα Χορωδιών.

Πηγή: ertnews.gr