Εκκλησιαστικοί Ύμνοι, Μουσική, Τραγούδια και ΧοροίΠολυμέσα - Multimedia

ΧΑΔΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ με την Νεφέλη

27 Νοεμβρίου 2021

ΧΑΔΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ με την Νεφέλη

Επεθυμήσαμεν την Νεφέλη μας

Μετά τον «Χαρταετό» που τόσο πολύ υποστηρίξατε, αγαπημένοι μου φίλοι, είπαμε παρέα με τη Νεφέλη ακόμα ένα τραγούδι, το «Χάδια Μεταξωτά», το οποίο ηχογραφήσαμε και οπτικογραφήσαμε ταυτόχρονα, όταν μας επισκέφθηκαν εδώ στο Παράκεντρο με τη μητέρα της την Κατερίνα.
Για τους καινούργιους στην παρέα μας, που πιθανόν να μη γνωρίζουν την ιστορία της Νεφέλης μας, παραθέτω το κείμενο που έγραψα, παλαιότερα.
_________________
ΝΕΦΕΛΗ, Ένας Άγγελος δίχως μιλιά!
Μετά από απανωτές εγχειρήσεις για όγκο στον εγκέφαλο στην παιδική της ηλικία και ένα εγκεφαλικό που την άφησε σε κώμα για κάμποσο καιρό, η Νεφέλη που κάτω από άλλες συνθήκες θα έπρεπε να μείνει για πάντα ένα φυτό, έστω και αν δεν έχει την ικανότητα να μιλά και να διαβάζει, μπορεί και τραγουδά σαν Άγγελος.
Το θαύμα αυτό οφείλεται στη μητέρα της Νεφέλης, την Κατερίνα, μια απίστευτα δυναμική γυναίκα, που όταν η Νεφέλη έπεσε σε κώμα και οι γιατροί με τα απανωτά τους λάθη έδεσαν τα χέρια, αυτή αποφάσισε να βρίσκεται δίπλα της μέρα-νύχτα, να της μιλά, να της τραγουδά και στο CD player να της παίζει το τότε καινούργιο άλμπουμ της Πρωτοψάλτη, ένα CD που η Νεφέλη δεν είχε ακούσει ποτέ της, πριν πέσει σε κώμα.
Και το θαύμα έγινε, όταν πλέον ξύπνησε η Νεφέλη. Ενώ δεν μπορούσε πλέον να μιλήσει, μπορούσε να τραγουδά και τα πρώτα τραγούδια που μουρμούρησε, ήταν εκείνα τα άγνωστα της Πρωτοψάλτη! Αυτή είναι ίσως η πιο τρανταχτή απόδειξη πως οι άνθρωποι σε κώμα όχι μόνο ακούν, αλλά αντιλαμβάνονται και αντιδρούν στο ό,τι συμβαίνει γύρω τους!
________________________
«ΧΑΔΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ»
μουσική & βίντεο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
στίχοι ΠΑΜΠΟΣ ΚΟΥΖΑΛΗΣ
ερμηνεία ΝΕΦΕΛΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
πρώτη ερμηνεία ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ
(από την τηλεοπτική σειρά Πλατεία)
Πέτρα βαριά
στης μνήμης τα νερά
πέφτει το πρώτο φιλί μας
Το πορφυρό
σημάδι στο λαιμό
πίσω με πάει στην αρχή μας
Χάδια μεταξωτά
αμέθυστα φιλιά
πέρασα με κλωστή στα μαλλιά σου
Άνοιξες τα φτερά
για κάστρα μακρινά
άπιαστο φως η ματιά σου
Μοσχοβολιά
ανάσα μου παλιά
γύρνα στ’ απάνεμο σώμα
Μια δοξαριά
λαβώνει την καρδιά
στο διψασμένο μου στρώμα
Χάδια μεταξωτά, αμέθυστα φιλιά
πέρασα με κλωστή στα μαλλιά σου
Άνοιξες τα φτερά
για κάστρα μακρινά
πόρτα κλειστή η αγκαλιά σου
—————————–
Σχετικά λινκ:
«ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ” με την Νεφέλη

———————————-
Costas CACOYANNIS Κώστας ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Costas Cacoyannis B Costas Cacoyannis Kostas Kakogiannis Pambos Kouzalis Πάμπος Κουζάλης Pambos Kouzalis Nefeli Antoniou / Νεφέλη Αντωνίου

Πηγή: https://www.facebook.com/c.cacoyannis