Προσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Απόστολου Ανδρέα στο Καρποχώρι Καρδίτσας

29 Νοεμβρίου 2021

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Απόστολου Ανδρέα στο Καρποχώρι Καρδίτσας

Κείμενο – Φωτογραφίες :  Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την μνήμη του  Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου εορτάζει 29 & 30 Νοεμβρίου 2021, ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Καρποχώρι Καρδίτσας με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Ώρα 18:00

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός υπό του Αγίου Πρωτοσυγγέλου, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, Πανοσιολογιωτάτου Αχιμανδρίτου π. Αμφιλοχίου Παπανδρέου

Τρίτη  30  Νοεμβρίου  2021

Ώρα 07: 30

Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμοθέου

Ώρα 17: 00

Ιερά  Παράκληση στον Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι πιστοί θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν, απότμημα  Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, που αποθησαυρίζεται στον Ιερό Ναό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην Τοπική Κοινότητα  Καρποχωρίου  Σοφάδων στις 18  Σεπτεμβρίου 2020, κατά την επέλαση της κακοκαιρίας ” Ιανός ”  στην γειτονιά του Ι. Ναού Αποστόλου Ανδρέα οι καταστροφές ήταν πολύ μεγάλες, όπως και σε άλλες περιοχές της Π.Ε. Καρδίτσας , με τους κάτοικους να βιώνουν πρώτη φορά καιρικό φαινόμενο με τέτοια ένταση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Απόστολος Ανδρέας όμως, δεν τους άφησε μόνους!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τους προστάτευσε και μέσα ” σ΄ εκείνο τον χαλασμό ” δεν υπήρξε στο χωριό, καμία ανθρώπινη απώλεια.

Η τήρηση των θεσπισμένων από την πολιτεία υγειονομικών μέτρων, για την αποτροπή  εξαπλώσεως της πανδημικής νόσου του κορονοϊού ( Covid -19 ) και των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου, είναι προϋπόθεση για την ομαλή διεξαγωγή της εορτής.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος