Κοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)

Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου ομίλησε στην Ραφήνα Αττικής

30 Νοεμβρίου 2021

Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου ομίλησε στην Ραφήνα Αττικής

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος

O Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος & συγγραφέας π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, ομίλησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας – Αττικής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 ο π. Θεμιστοκλής ανέπτυξε το εξής θέμα:

” τόλμησε να γίνεις ​άγιος ”

Ανέφερε στην ομιλία του ο π. Θεμιστοκλής, ότι  Άγιοι μπορεί να είναι άνθρωποι που ζουν και κινούνται ανάμεσα μας και θέλουν να είναι συνεχώς μαζί με τον Χριστό.

Στο πρόσωπο του Χριστού μπορεί να είναι κάποιος που θέλει την ελεημοσύνη μας, την παρηγοριά μας, έναν λόγο στηριγμού.

Αναφέρθηκε και σε ένα προσωπικό βίωμα κατά τα πρώτα χρόνια της Ιεροσύνης του, όταν παραμονή των Θεοφανείων μετά την Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου πηγαίνοντας  να ” αγιάσει ” τα σπίτια σε μια συνοικία της Αθήνας, αντίκρισε σε ένα υπόγειο διαμέρισμα μια γυναίκα ” που ήταν λουσμένη στο φως “.

Συνέστησε στους πιστούς, εκτός από την καθημερινή ανάγνωση της Καινής Διαθήκης, να μελετούν και έναν Βίο από τους Αγίους της ημέρας.

Λόγω της πανδημικής νόσου του κορονοϊού ( Covid -19 ) και για μεγαλύτερη διευκόλυνση των πιστών, η ομιλία θα μεταδοθεί ( και θα παραμείνει ) από το επίσημο κανάλι του Ιερού Ναού Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας στο You Tube.

Σχολαστική από όλους τους παρευρισκόμενους, ήταν και η τήρηση των θεσπισμένων από πολιτεία υγειονομικών μέτρων, για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημικής νόσου του κορονοϊού ( Covid -19 ) και των αποφάσεων της Ιερά Συνόδου.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA