Κοινωνιολογικά (κοινωνική πρόνοια & οικογενειακά θέματα)

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στον Άγιο Ελευθέριο οδού Αχαρνών – Αθηνών

9 Δεκεμβρίου 2021

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στον Άγιο Ελευθέριο οδού Αχαρνών – Αθηνών

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος

Η ομιλία της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου  2021, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών – Αθηνών, στα πλαίσια των εκδηλώσεων

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

” ΕΟΡΤΙΑ 2021 ” με τίτλο:

” Σύγχρονες Μορφές Που Με Την Άσκησή Τους Ομόρφυναν Την Ζώη Μας ”

ήταν αφιερωμένη στον Μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο, τον εξ Αρκαδίας ορμώμενο (1877 – 1964 ).

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ξεδίπλωσε στους πιστούς Χριστιανούς, την Αγία βιοτή του π. Γερβασίου, που είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες, της εκκλησίας των Πατρών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Χρυσόστομος λόγος, του Αγίου Πατρών συνεπήρε τους πιστούς, και  ένιωσαν, ότι ζούσαν στην εποχή  του Αγίου Γέροντος  π. Γερβασίου, που ήταν ο ιδρυτής των οργανωμένων Κατηχητικών Σχολείων στην Ελλάδα.

Ο π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος, ως Διάκονος φοίτησε στην Ριζάρειο Σχολή, όταν ο Άγιος Νεκτάριος ο Θαυματουργός,  ήταν Σχολάρχης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ευλογία για τους πιστούς ήταν, όταν έλαβαν από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, την φωτογραφία του π.  Γερβασίου και τις ευχές του, για Καλά Χριστούγεννα.

Λόγω της πανδημικής νόσου του κορονοϊού (Covid -19 ) και για μεγαλύτερη διευκόλυνση των πιστών, η ομιλία  θα παραμείνει στο επίσημο κανάλι του Ιερού Ναού στο  You Tube  ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣΩΤΕΙΡΑ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος