Κοινωνιολογικά (κρατική & εκκλησ, πρόνοια και οικογενειακά θέματα)

Ομιλία στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών για τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Θεόφιλο Ζησόπουλο

18 Δεκεμβρίου 2021

Ομιλία στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών για τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Θεόφιλο Ζησόπουλο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος

Η ομιλία της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου  2021, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών – Αθηνών, στα πλαίσια των εκδηλώσεων

” ΕΟΡΤΙΑ 2021 ” με τίτλο:

” Σύγχρονες Μορφές Που Με Την Άσκησή Τους Ομόρφυναν Την Ζώη Μας “, ήταν αφιερωμένη στον Μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Θεόφιλο Ζησόπουλο τον εκ Γρεβενών ορμώμενο ( 1930 – 2013 ).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O Πανοσιολογιώτατος  Αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου, καθηγούμενος της Ιεράς  Μονής Αγίας Τριάδος  Σπαρμού – Ολύμπου, ομίλησε στους πιστούς Χριστιανούς, για την πολυσχιδή προσωπικότητα του πατρός Θεοφίλου Ζησοπούλου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το 1965 με την πνευματική επιστασία του Μακαριστού π. Θεοφίλου ιδρύεται η Ιεραποστολική  Χριστιανική Αδελφότης ” Η ΛΥΔΙΑ “, λαμβάνοντας το όνομα της Αγίας Λυδίας της  Φιλιππησίας της πρώτης Ευρωπαίας  Χριστιανής, καθώς ήταν η πρώτη, που κατηχήθηκε και βαπτίστηκε Χριστιανή στον  Ζυγάκτη ποταμό της Μακεδονίας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για τις ανάγκες της εκκλησιαστικής ενημέρωσης, το έτος 1993 ο π. Θεόφιλος Ζησόπουλος έλαβε πτυχίο δημοσιογραφίας, ίδρυσε τον Ρ.Σ. ” Λυδία η Φιλιππησία”,το 1996 στελέχωσε τον τηλεοπτικό σταθμό 4 Ε ( παγκόσμιο δορυφορικό σήμα ) και εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. κατέχοντας αυτήν την θέση μέχρι το τέλος της επιγείου ζωής του (29/01/2013 ).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο  Γέροντας φιλοξένησε την δεκαετία του ΄90 στις εγκαταστάσεις της Αδελφότητας ” ΛΥΔΙΑ”  20.000 παιδιά από ομόδοξες χώρες, θύματα των εμπολέμων συρράξεων.

Ιδιαίτερη υπήρξε η προσφορά του π. Θεοφίλου στον δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο Σερβικό λαό κάτι που οι Σέρβοι, μέχρι σήμερα δεν  ξεχνούν!

Λόγω της πανδημικής νόσου του κορονοϊού (Covid -19) και για μεγαλύτερη διευκόλυνση των πιστών, η ομιλία  θα αναρτηθεί και θα παραμείνει στο επίσημο κανάλι του Ιερού Ναού στο  You Tube  ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣΩΤΕΙΡΑ.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων  ” ΕΟΡΤΙΑ 2021 ” τίθενται σε προσκύνηση και Ευλογία των πιστών ( έως 21 Δεκεμβρίου ), Ιερά Λείψανα Αγίων που αποθησαυρίζονται στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος