Οικολογία & Κλιματική Κρίση, Αρχιτεκτονική & Περιβάλλον (χλωρίδα-πανίδα)

Αλλάζουν οι Φοινικούδες το 2022 με καινούργιο πλακόστρωτο και άλλα έργα εξωραϊσμού

5 Ιανουαρίου 2022

Αλλάζουν οι Φοινικούδες το 2022 με καινούργιο πλακόστρωτο και άλλα έργα εξωραϊσμού

Το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση των Φοινικούδων θα κάνει το 2022 ο Δήμος Λάρνακας. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κονδύλι 796.901 ευρώ για την αντικατάσταση του πλακόστρωτου στην πλευρά των κέντρων αναψυχής. Τα χρήματα καλύπτουν ολόκληρο το εκτιμώμενο κόστος του έργου, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσα στο 2022 και ήδη ο Δήμος Λάρνακας τρέχει την προσφορά για τις εργασίες που αφορούν τα δίκτυα της Αρχής Ηλεκτρισμού. Θa ακολουθήσουν τα έργα τοποθέτησης νέου πλακόστρωτου.

Το έργο ανακοινώθηκε από τον περασμένο Ιούλιο και αφορά ανάπλαση του δυτικού πεζόδρομου της λεωφόρου Αθωνών με αντικατάσταση των υφιστάμενων πλακών πέτρας Τόχνης με νέες γρανιτόπλακες.

Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, μέχρι τον Οκτώβριο του 2022, οι Φοινικούδες θα έχουν αποκτήσει καινούργιο πλακόστρωτο, 26 χρόνια μετά την τοποθέτηση του υφιστάμενου το οποίο έχει φθαρεί. Αυτή τη φορά όμως, τοποθετείται πολύ πιο ανθεκτικό υλικό σε σύγκριση με τις πλάκες πέτρας Τόχνης που είχαν τοποθετηθεί τότε.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Λάρνακας έχει προωθήσει την κατασκευή του πάρκου Skateboarding στην περιοχή της λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου, το οποίο θα απαλλάξει τις Φοινικούδες από τη φθορά που προκαλεί το άθλημα αυτό.

Πηγή: dialogos.com.cy Τάσος Περδίος