Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ασκησαν ποινική δίωξη στον Βασίλη Γιαϊλάλι – Τον τούρκο εθνικιστή που έμαθε ότι είναι Ελληνας

19 Ιανουαρίου 2022

Ασκησαν ποινική δίωξη στον Βασίλη Γιαϊλάλι – Τον τούρκο εθνικιστή που έμαθε ότι είναι Ελληνας

Τη συγκλονιστική ιστορία του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλάλι, που μεγάλωσε ως τούρκος εθνικιστής και ξαφνικά έμαθε πως είναι Ελληνας.

Δίωξη στον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλάλι άσκησε η εισαγγελία της Αττάλειας, στην Τουρκία, για δημόσια προσβολή της μνήμης του Κεμάλ Ατατούρκ.

Η συγκλονιστική ιστορία του Γιαϊλάλι
Συγκλονιστική η ιστορία του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλάλι, που μεγάλωσε ως τούρκος εθνικιστής και ξαφνικά έμαθε πως είναι Ελληνας.

Αυτήν τη φορά, η ποινική δίωξη σε βάρος του τούρκου ακτιβιστή, με την ελληνική καταγωγή, από την τουρκική εισαγγελία, στην ουσία από το τουρκικό κράτος, ασκήθηκε μετά την ανάρτηση που έκανε στο Twitter για το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη.

Το «έγκλημα»
Το «έγκλημα» του Βασίλη όπως αναφέρεται στο έγγραφο της εισαγγελίας (δεξιά στη φωτογραφία της ανάρτησης, κάτω), σύμφωνα με τη μετάφραση από τα tourkikanea, ήταν πως στις 10/7/2020 είχε γράψει:

«Είναι δυνατόν να ανοίξει ένα μουσείο στο Βερολίνο που μπορεί να θεωρηθεί ως προπαγάνδα για τον Αδόλφο Χίτλερ; Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά ότι το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ, του αρχιτέκτονα της Γενοκτονίας του Πόντου, δεν έχει θέση στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να κλείσει άμεσα».

Πηγή: in.gr