Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Αλλαγές για τη mobile εφαρμογή του YouTube στα Android και iPhone (ΕΙΚΟΝΕΣ)

5 Φεβρουαρίου 2022

Αλλαγές για τη mobile εφαρμογή του YouTube στα Android και iPhone (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Φέρνοντας διάφορα χαρακτηριστικά στην λειτουργία πλήρης οθόνης

Πριν μερικές ώρες, το YouTube ξεκίνησε τη σταδιακή κυκλοφορία μιας νέα ενημέρωσης για τη mobile εφαρμογή του στα Android και iOS. Αυτή αλλάζει μια από τις σημαντικότερες πτυχές την εμπειρία, τον video player.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πλέον οι χρήστες της πασίγνωστης πλατφόρμας βίντεο θα έχουν πιο άμεση πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες, όταν παρακολουθούν περιεχόμενο σε λειτουργεία πλήρης οθόνης. Αναλυτικότερα, κάτω από την μπάρα που δείχνει το χρόνο του βίντεο, υπάρχουν πλέον μόνιμα τα πλήκτρα like και dislike, καθώς και κουμπιά για share ή αποθήκευση του βίντεο στα αγαπημένα.

Συγχρόνως, υπάρχει και ένα πλήκτρο προβολής των σχολίων, τα οποία μπορούν αναγνωστούν με ευκολία και στο fullscreen mode, δηλαδή με τη συσκευή σας οριζόντια. Τέλος, έχει προστεθεί και μια ξεχωριστή προτροπή για να παρακολουθήσετε περισσότερα σχετικά βίντεο. Ορισμένες απ’ αυτές οι λειτουργίες παλιά ήταν διαθέσιμες μόνο έπειτα από ένα swipe up, με αποτέλεσμα πολλοί να μη γνωρίζουν την ύπαρξή τους. Πρακτικά πλέον μπορείτε να κάνετε σχεδόν όλα όσα έχετε συνηθίσει από την εμπειρία του YouTube, αλλά και με κάθετα τη συσκευή σας, χωρίς να χρειάζεται δηλαδή να την μετακινείτε διαρκώς.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές εικόνες που παρουσιάζουν τον νέο fullscreen player της mobile εφαρμογής του YouTube.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο UI πρωτοεμφανίστηκε σε διάφορες συσκευές παγκοσμίως τη Δευτέρα, αλλά μιας και πρόκειται για σταδιακή κυκλοφορία, ίσως έρθει στο δικό σας smartphone λίγο αργότερα.

Πηγή: unboxholics.com