Οικολογία & Κλιματική Κρίση, Αρχιτεκτονική & Περιβάλλον (χλωρίδα-πανίδα)

Η Καλαμάτα προσπαθεί να γίνει ακόμα πιο πράσινη και περιβαλλοντικά φιλική

10 Φεβρουαρίου 2022

Η Καλαμάτα προσπαθεί να γίνει ακόμα πιο πράσινη και περιβαλλοντικά φιλική

«Η Καλαμάτα και οι δημότες της προσέχουμε το περιβάλλον, φυτεύουμε στα σπίτια μας, στις γειτονιές μας, στις αυλές μας και όλη αυτή η προσπάθεια έχει υποστηριχθεί δυναμικά τα τελευταία χρόνια από τον δήμο».

Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, με αφορμή την ανάδειξη της Καλαμάτας, ως τις πιο πράσινης πόλης της Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.

Παράλληλα, ο Θανάσης Βασιλόπουλος σημειώνει ότι «οι προσπάθειες του δήμου δεν τελειώνουν με την φύτευση δέντρων και την δημιουργία πάρκων, αλλά συνεχίζονται με την συμμετοχή σε δίκτυο πράσινων πόλεων και την κατάθεση υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την ένταξή της στο δίκτυο των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2030».

Επανερχόμενος στην βράβευση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, ο δήμαρχος υπογραμμίζει ότι «ο Οργανισμός επιβραβεύει ουσιαστικά τις προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία 15 χρόνια, με αποτέλεσμα το 54,4% των αστικών περιοχών να καλύπτεται από δέντρα, δηλαδή τα 23,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τα συνολικά 42,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα».

Επίσης, ο Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «ο προηγούμενος δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, μαζί με την δημοτική αρχή, στην οποία συμμετείχα και εγώ ως αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, είχαμε βάλλει ένα στόχο, δηλαδή να φυτεύουμε τουλάχιστον 1.000 μεγάλα δένδρα μαζί με μεγάλους θάμνους».

Διαβάστε την συνέχεια στο  tomanifesto.gr