Εκκλησιαστικοί Ύμνοι, Μουσική, Τραγούδια και Χοροί

Θεόδωρος Κουρεντζής: Ο ροκ σταρ του πόντιουμ

19 Φεβρουαρίου 2022

Θεόδωρος Κουρεντζής: Ο ροκ σταρ του πόντιουμ

Χαρισματικός, ιδιοφυής, πεφωτισμένος, φαινόμενο είναι μόνο μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που αποδίδονται στον παγκοσμίως περιζήτητο μαέστρο. Τα λόγια είναι βέβαια περιττά, ειδικά για όσους θα έχουν το προνόμιο να παραβρεθούν στις δύο ήδη sold out συναυλίες του τρομερού παιδιού της κλασικής μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


Τι είναι πιο δυσεύρετο; Ενα εισιτήριο για μια συναυλία των musicAeterna υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Κουρεντζή στην Αθήνα ή ο ίδιος ο σταρ-μαέστρος για μια συνέντευξη, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται στο απόγειο της οικουμενικής δόξας του;

Ακούγεται ως τραγική ειρωνεία ή έστω ως μαύρο χιούμορ, πρόκειται όμως για τις ελάχιστες φορές που δημοσιογράφος και αναγνώστης μπορούν να καταλάβουν ως το μεδούλι ο ένας τον άλλον και να χτυπήσουν νοητά με περίσσευμα στωικότητας ο ένας τον ώμο του άλλου. Και γι’ αυτή τη σπάνια πια διάδραση θα έπρεπε ομόθυμα να ευχαριστούμε τον 49χρονο μαέστρο, το χάρισμα του οποίου τον καθιστά ακριβοθώρητο τόσο για τον Τύπο όσο και για το εκθετικά αυξανόμενο ακροατήριό του.

Διαβάστε την συνέχεια στο protothema.gr