Προσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας – Αττικής

21 Φεβρουαρίου 2022

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας – Αττικής

Κείμενο – Φωτογραφίες:  Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την ” Κυριακή του Ασώτου ” 20 Φεβρουαρίου 2022, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως  Κυρίου Ραφήνας – Αττικής, από τον επιχώριο Μητροπολίτη Μεσογαίας &  Λευρεωτικής κ. Νικόλαο και τον νέο  Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη  Κανάγκας ( Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ) κ. Χαρίτωνα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο κ. Χαρίτων φέρει το όνομα του μακαριστού Αρχιμανδρίτη π. Χαρίτωνος   Πνευματικάκη, ο οποίος έφυγε από την Πάτρα το 1973 σε ηλικία 65 ετών,  για να συνεχίσει το  πρωτοποριακό Ιεραποστολικό έργο του π. Χρυσόστομου Παπασαραντόπουλου στην Κανάγκα του Κονγκό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αναφερόμενος στην Ευαγγελική περικοπή του Ασώτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χαρίτων, επεσήμανε  μεταξύ άλλων τα εξής: ” …. Οι Άγιοι μας Πατέρες όρισαν να είναι αφιερωμένη η Κυριακή αυτή , για να τονιστεί στους πιστούς: Πρώτον η απελπιστική κατάσταση στην οποία φτάνει ο αμαρτωλός.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δεύτερον, η ανάγκη μετανοίας και τα σωτήρια αποτελέσματά της.

Τρίτον, το μέγεθος της Θείας Ευσπλαχνίας, στην οποία μπορούν να στηρίζονται και οι πλέον αμαρτωλοί, ώστε να μην φτάνουν ποτέ στην απελπισία. Κανένα αμάρτημα, όσο μεγάλο και αν θεωρείται, δεν μπορεί να υπερνικήσει την φιλάνθρωπη γνώμη του Θεού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τέταρτον, η αποφυγή του αισθήματος της αυτάρκειας του δικαιωμένου, όπως θεωρούσε τον ευατό του ο άσωτος υιός…”

Κλείνοντας  το κήρυγμά του ο Άγιος  Κανάγκας ανέφερε, ” …ότι αυτή την Κυριακή, όλοι μας εορτάζουμε και όλοι, κατά κάποιο τρόπο, είμαστε άσωτοι υιοί, που απομακρύνθηκαν από τον  Οίκο του Επουρανίου Πατρός μας “.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος  Θεοδ.  Κουτσοχρήστος