Ιεραποστολή

Πρώτος ορθόδοξος μοναχός στήν Μαδαγασκάρη

22 Φεβρουαρίου 2022

Πρώτος ορθόδοξος μοναχός στήν Μαδαγασκάρη

Η Ορθόδοξη Εκκλησία στο νησί Μαδαγασκάρης ζεί και δίνει την μαρτυρία της πίστεως για περίπου 30 χρόνια. Με την χάρη του Θεού στον εσπερινό, παραμονή της Κυριακής του Ασώτου, έγινε η πρώτη μοναχική κουρά από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βορείου Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιο.

Μέχρι στιγμής υπήρχε μόνο γυναικείος μοναχισμός στο νησί. Σήμερα ανοίγει μια καινούρια σελίδα για τον ανδρικό μοναχισμό στην τοπική εκκλησία. Ο αδελφός μας Ανατόλιος κατάγεται από τα βόρεια της Μαδαγασκάρης, έμεινε στις τάξεις των κατηχουμένων για τέσσερα περίπου χρόνια και έλαβε το βάπτισμα.

Έμενε όλον αυτόν τον καιρό στον χώρο της επισκοπής ώστε να γνωρίσει και να ζήσει καλύτερα την Ορθόδοξη πίστη και ζωή. Ο Επίσκοπος βλέποντας την σταθερότητα στην πίστη του αφ’ενός αλλά και τον ζήλο για να ζήσει ζωή αφιερωμένη στον Χριστό αφ’ετέρου, τέλεσε την κουρά του με τις προσευχές κλήρου και λαού.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται σε κάποια άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο, μας αφορούν. Δεν είναι γεγονότα τοπικά και μόνο, αλλά αφορούν την οικουμενική ορθοδοξία. Έτσι το ιστορικό γεγονός της πρώτης μοναχικής κουράς στο μακρινό νησί της Μαδαγασκάρης είναι γεγονός που αφορά «το σπίτι μας»μιας που η Ορθόδοξη εκκλησία είναι η οικογένεια μας και οι ομόδοξοι της Μαδαγασκάρης αδελφοί μας. Να προσευχόμαστε ο Κύριος να στερεώνει τον νέο μοναχό!

 

Πηγή: pemptousia.gr Αρχιμανδρίτης Ελευθέριος Μπαλάκος