Ιστορία, Αρχαιολογία, Παλαιογραφία, Στρατιωτικά & Εθνικά θέματα

Ν. Δένδιας κατά την τελετή των εγκαινίων της πρεσβείας στο Ντακάρ: «Μπορούμε να εδραιώσουμε τη σχέση Ελλάδας- Σενεγάλης ξεκινώντας από σήμερα»

25 Φεβρουαρίου 2022

Ν. Δένδιας κατά την τελετή των εγκαινίων της πρεσβείας στο Ντακάρ: «Μπορούμε να εδραιώσουμε τη σχέση Ελλάδας- Σενεγάλης ξεκινώντας από σήμερα»

Τη διαπίστωση ότι «μπορούμε να εδραιώσουμε τη σχέση Ελλάδας – Σενεγάλης ξεκινώντας σήμερα ένα νέο μεγάλο βήμα που θα μας πάει πολύ μακριά», εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της τελετής ανοίγματος της ελληνικής πρεσβείας στο Ντακάρ.


Σε χαιρετισμό του, ανέδειξε τη σημασία της Σενεγάλης στην Αφρική. «Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η Σενεγάλη στην Αφρική, όχι μόνο στη γαλλόφωνη Αφρική, αλλά στην Αφρική γενικότερα. Και το γεγονός ότι η Σενεγάλη ασκεί την Προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης είναι μια μεγάλη απόδειξη αυτού του συμπεράσματος» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, αναφέρθηκε στους δεσμούς της Ελλάδας και της Σενεγάλης, κάνοντας ειδική αναφορά στον Πρόεδρο Λεοπόλντ Σεντάρ Σανγκόρ. «Δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος Πρόεδρος της Σενεγάλης. Ήταν μεγάλος φιλέλληνας, φίλος των Ελλήνων» τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός Εξωτερικών στην παρουσία των πρεσβευτών από την ΕΕ στην τελετή, δηλώνοντας χαρούμενος και συγκινημένος και τόνισε ότι η ΕΕ είναι ένα από τα πιο περήφανα επιτεύγματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, διατύπωσε τη βούληση η Ελλάδα να διαδραματίσει τον δικό της «μικρό ρόλο στην εδραίωση της σχέσης μεταξύ της Σενεγάλης και της ΕΕ».

Πηγή: iellada.gr