Ιστορία, Αρχαιολογία, Παλαιογραφία, Στρατιωτικά & Εθνικά θέματα

ΠΑΣΠΕ: Καλούν τη Βουλή να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

3 Μαρτίου 2022

ΠΑΣΠΕ: Καλούν τη Βουλή να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Επιστολή στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία στέλνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού (ΠΑΣΠΕ).

(Φωτ.: EPA/ Jeon Heon-Kyun)

Στην επιστολή αναφέρουν ότι από το 1982 έχουν επισκεφτεί και υποστηρίξει με διάφορους τρόπους στο παρελθόν, (αποστολή εκπαιδευτικού υλικού, αποστολή 20 και πλέον τόνων ανθρωπιστικής και φαρμακευτικής βοήθειας) τον ελληνισμό που από αιώνες ζει στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Δηλώνουν ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με τους δοκιμαζόμενους και εγκλωβισμένους ομογενείς μας στην σπαρασσόμενη Μαριούπολη, αλλά  και σε άλλες περιοχές.

Στη συνέχει αναφέρουν ότι: «Ανεξαρτήτως των αιτιών και των ευθυνών “ένθεν κακείθεν” της σημερινής απαράδεκτης  πολεμικής κατάστασης στην περιοχή, καταδικάζουμε την εισβολή ξένων στρατευμάτων σε μια ανεξάρτητη χώρα».
Οι ίδιοι προτείνουν σε όλα τα κόμματα της Βουλής, αντί αυτές τις δύσκολές για τους συμπατριώτες μας ώρες, εκτός των θετικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Εξωτερικών, να αναλώνονται σε πολιτικές αντιπαραθέσεις, να προχωρήσουν ενιαία στη συλλογή και αποστολή με στρατιωτικά C130 στη Μαριούπολη, ανθρωπιστικής και φαρμακευτικής βοήθειας, για τους χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Πηγή: pontosnews.gr