Ιστορία, Αρχαιολογία, Παλαιογραφία, Στρατιωτικά & Εθνικά θέματα

Σακελλαροπούλου: «Χρέος της Ελλάδας, της ΕΕ και της διεθνούς κοινότητας να υπερασπιστούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα του κόσμου μας»

3 Μαρτίου 2022

Σακελλαροπούλου: «Χρέος της Ελλάδας, της ΕΕ και της διεθνούς κοινότητας να υπερασπιστούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα του κόσμου μας»

«Τις κρίσιμες αυτές ώρες της κλιμάκωσης της απρόκλητης ρωσικής εισβολής, η σκέψη και η αμέριστη συμπαράστασή μας είναι στον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται και αγωνίζεται για την επιβίωση και την ελευθερία του. Η ηρωική αντίσταση των Ουκρανών συγκινεί βαθύτατα τους Έλληνες, εμπνέει και συσπειρώνει την ανθρωπότητα απέναντι στη βίαιη προσβολή της κυριαρχίας ενός ανεξάρτητου κράτους, καθώς και των οικουμενικών αξιών που συνέχουν τον πολιτισμό μας», αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. « Ο πόνος για τα θύματα και τους πρόσφυγες του πολέμου, ανάμεσά τους και ομογενείς μας, είναι και δικός μας πόνος. Με τη βάναυση παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την απειλή της μαζικής καταστροφής επιχειρείται η αναθεώρηση του μεταπολεμικού κεκτημένου της ειρήνης και της προόδου και η επιστροφή στις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας. Είναι χρέος της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας να υπερασπιστούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα του κόσμου μας», καταλήγει στην ανάρτησή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: iellada.gr